"Продају ЕПС по багателној цени"

„Продају ЕПС по багателној цени“

0
(0)

Београд — Либерално-демократска партија је писмом од в.д.директора Електропривреде Србије Александра Обрадовића затражила детаљније информације о финансијској ситуацији.

Подозревајући да се припрема продаја ЕПС-а „по багателној цени“, наводи та партија.

Одбор ЛДП-а за енергетску ефикасност сматра да је након именовања Обрадовића настављена пракса уништавања ЕПС-а, констатујући да у протеклом периоду у том предузећу није спроведена ниједна значајна меру која би смањила расходе и отклонила узроке стагнације.

„У недостатку ових мера остаје сумња да под изговором тешке наслеђене ситуације, под окриљем фамозне борбе против корупције и таблоидне медијске кампање која је прати, с руководством странке која Вас је именовала, уствари припремате продају ЕПС-а по багателној цени“, наводи ЛДП у отвореном писму. 

Та странка сматра да не постоје оправдани разлози за задуживање ЕПС-а са 440 милиона евра, јер тај дуг неће моћи да се сервисира, већ ће послужити као својеврсни тројански коњ за улазак новог власника у највеће домаће јавно предузеће. 

„Такав исход, господине Обрадовићу, представљао би ругање генерацијама грађана Србије које су стварале систем ЕПС-а. Уједно би имао несагледиве последице за будући економски развој наше земље. Једино што за грађање Србије и њену привреду у овом тренутку може бити горе од тренутне ситуације је да се неефикасни државни монопол ЕПС-а замени ефикасним приватним монополом“, поручује ЛДП. 

Обрадовић је у четвртак на конференцији за новинаре упозорио да је ЕПС-у хитно потребно задужење од 50 милијарди динара, јер би у супротном компанија већ крајем марта могла да оде у стечај. 

Обрадовић је апеловао на Управни Одбор ЕПС-а да што пре закаже седницу одбора на којој треба да буде одобрено задуживање компаније на тржишту за 50 милијарди динара и доношење одлука о оснивању јавног снабдевача и оператора дистрибутивног система. 

Све те одлуке Влада Србије је већ одобрила, прихватањем плана пословања ЕПС-а за 2013. годину, рекао је Обрадовић и указао да је задуживање ЕПС-а једини начин да се избегне блокада рачуна, што води у банкрот компање.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зорана Михајловић по свему судећи неће још дуго бити министарка

Зорана Михајловић по свему судећи неће још дуго бити министарка

3.6 (5) НА јучерашњој седници Надзорног одбора Електропривреде Србије, током дискусије о изградњи термоелетране „Колубара …

Синдикат радника „Колубаре“ тражи смену министарке Зоране Михајловић

Синдикат радника „Колубаре“ тражи смену министарке Зоране Михајловић

5 (4) Синдикат радника Рударског басена „Колубара“ данас је затражио смену министарске рударства и енергетике …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend