fbpx

„Продају ЕПС по багателној цени“

0
(0)

Београд — Либерално-демократска партија је писмом од в.д.директора Електропривреде Србије Александра Обрадовића затражила детаљније информације о финансијској ситуацији.

Подозревајући да се припрема продаја ЕПС-а „по багателној цени“, наводи та партија.

Одбор ЛДП-а за енергетску ефикасност сматра да је након именовања Обрадовића настављена пракса уништавања ЕПС-а, констатујући да у протеклом периоду у том предузећу није спроведена ниједна значајна меру која би смањила расходе и отклонила узроке стагнације.

„У недостатку ових мера остаје сумња да под изговором тешке наслеђене ситуације, под окриљем фамозне борбе против корупције и таблоидне медијске кампање која је прати, с руководством странке која Вас је именовала, уствари припремате продају ЕПС-а по багателној цени“, наводи ЛДП у отвореном писму. 

Та странка сматра да не постоје оправдани разлози за задуживање ЕПС-а са 440 милиона евра, јер тај дуг неће моћи да се сервисира, већ ће послужити као својеврсни тројански коњ за улазак новог власника у највеће домаће јавно предузеће. 

„Такав исход, господине Обрадовићу, представљао би ругање генерацијама грађана Србије које су стварале систем ЕПС-а. Уједно би имао несагледиве последице за будући економски развој наше земље. Једино што за грађање Србије и њену привреду у овом тренутку може бити горе од тренутне ситуације је да се неефикасни државни монопол ЕПС-а замени ефикасним приватним монополом“, поручује ЛДП. 

Обрадовић је у четвртак на конференцији за новинаре упозорио да је ЕПС-у хитно потребно задужење од 50 милијарди динара, јер би у супротном компанија већ крајем марта могла да оде у стечај. 

Обрадовић је апеловао на Управни Одбор ЕПС-а да што пре закаже седницу одбора на којој треба да буде одобрено задуживање компаније на тржишту за 50 милијарди динара и доношење одлука о оснивању јавног снабдевача и оператора дистрибутивног система. 

Све те одлуке Влада Србије је већ одобрила, прихватањем плана пословања ЕПС-а за 2013. годину, рекао је Обрадовић и указао да је задуживање ЕПС-а једини начин да се избегне блокада рачуна, што води у банкрот компање.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЛУДИЛО!!! Немци потпопили бродове, ми узимамо кредит да их извадимо и плаћамо Немцима да их изваде?!

4.3 (7) Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас …

Још 100 милиона $ дуга и то за сузбијање последица корона вируса

5 (3) Светска банка (СБ) и Влада Србије потписаће ускоро Споразум о зајму 100 милиона …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *