fbpx

ПРОДАВАО ПАПРИКЕ НА ПИЈАЦИ ПА ЗАРАДИО! Милорад Додик има вилу у Београду вредну 870.000 евра

4.7
(3)

Складно одредбама изборног закона БиХ сви изабрани званичници дужни су СИП-у пријавити сву имовину коју поседују као и њену вредност

Посланик у Дому народа парламента Босне и ХерцеговинеФахрудин Радончић и члан Председништва БиХ Милорад Додик воде на попису најбогатијих политичара у тој земљи јер поседују имовину коју су сами проценили на милионске износе, произлази из података које је ове недеље учинило доступним Средишње изборно поверенство БиХ (СИП).

Складно одредбама изборног закона БиХ сви изабрани званичници дужни су СИП-у пријавити сву имовину коју поседују као и њену вредност, но они се тога придржавају тек делимично па је тако актуални председатељ Дома народа парламента БиХ Драган Човић написао како поседује тек „кућу и окућницу“, али није навео колико то тачно вреди.

Додик је пак јасно написао како има кућу у БиХ која вреди 150 000 еура, али и вилу у Београду, чију вредност процењује на нешто мање од 870 000 еура. За ту исту вилу враћа кредит Павловић банци из Бијељине, а износ дуга који по тој основи има је за босанскохерцеговачке прилике астрономских 459 000 еура.

Тај кредит, као и куповина виле у Београду, био је предмет полицијске истраге због сумње да је Додик до ње дошао готовим новцем, а онда то покрио фиктивним кредитом. Но његова способност да враћа дуг није двојбена јер је навео како је у протеклој календарској години успео зарадити чак 123 000 еура. Иако му је плата размерно скромна те је по тој основи зарадио једва 27 000 еура, Додик је све надокнадио приходима од издавања београдске виле, али и од пољопривреде.

Додиково богатство, барем на папиру, може се мерити још само с оним медијског тајкуна и председника Савеза за бољу будућност Радончића.

Радончић, који је навео како живи сам, пријавио је стан у Црној Гори вредан чак 2,1 милиона еура. Иако то није наведено у изјави, познато је како је скупоцену некретнину површине 380 четворних метара купио у комплексу Порте Монтенегро код Тивта, гђе је усидрена и његова јахта. Навео је и како је власник трећине кућа и земљишта у БиХ и Црној Гори вредних више од 370 000 еура.

Радончић је истовремено навео како враћа кредит од чак милион еура, подигнут код Хипотекарне банке Црне Горе, као и да је у прошлој години различитим особама и организацијама донирао више од 200 000 еура.

Челник ХДЗ-а БиХ Човић потврдио је само како поседује део куће и окућнице не наводећи где ни колико то тачно вреди. Kућа у којој Човић живи у Мостару раније је била предмет посебне медијске пажње јер се нагађало како вреди милионе, но он сам никада није понудио објашњење како је ту кућу изградио. Из пријаве може се видети како је прошле године на име плате и хонорара зарадио око 36 000 еура те да враћа кредит у износу од 30 000 еура.

Судећи по пријави, ни Човић ни чланови његове породице немају никакав аутомобил.

Еспресо.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Слободан Антонић: Ко се више препао протеста – Вучић или N1 oпозиција?

5 (30) Сирота N1 опозиција. Не сме чак ни да гледа младеж која скандира српском …

Напредњаци са Французима потписали уговор о метроу за Београд који кошта ШЕСТ МИЛИЈАРДИ ЕВРА!

3.7 (6) Уговор о изради пројектно-техничке документације за пројекат изградње метроа у Београду потписали су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *