Пронађени мумифицирани свештеник за кога будисти верују да је жив (видео)

0
(0)

Мумифицирани свештеник који је недавно пронађен у очуваном стању у Монголији изненадио је проналазаче, али и цео свет, јер будистички свештеници тврде да је он заправо жив…

Мумифицирани свештеник који је недавно пронађен у очуваном стању у Монголији изненадио је проналазаче, али и цео свет, јер будистички свештеници тврде да је он заправо жив.

Будистички свештеник је пронађен у „лотус пози“, а иако научници верују да је мртав, свештеници кажу да је он само у стању дубоког медитативног транса, пише ББЦ. Његово тело је очувано у животињској кожи.

Тренутно су у току детаљна форензичка истраживања, а претпоставља се да има око 200 година. За научнике је даље мистерија како је тело свештеника тако добро очувано, а верује се да је за то пре „дубоког транса“, заслужнија хладна зима Монголије.

Претпоставља се да је у питању Даши Дорзо Итигилов, који је рођен 1852. године.

Доктор Бери Керзин, физијатар тибетанског духовног вође Далај ламе, објаснио је за да је свештеник у веома ретком медитативном стању познатом као „тукдам“.

„Ако онај ко медитира остане дуже у том сању, он постаје Буда“, објашњава др Керзин. Свештеник је откривен када га је неко украо како би га продало на црном тржишту.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend