Насловна / Забава / Занимљивости / Пронађени мумифицирани свештеник за кога будисти верују да је жив (видео)
Пронађени мумифицирани свештеник за кога будисти верују да је жив (видео) 1

Пронађени мумифицирани свештеник за кога будисти верују да је жив (видео)

Мумифицирани свештеник који је недавно пронађен у очуваном стању у Монголији изненадио је проналазаче, али и цео свет, јер будистички свештеници тврде да је он заправо жив…

Мумифицирани свештеник који је недавно пронађен у очуваном стању у Монголији изненадио је проналазаче, али и цео свет, јер будистички свештеници тврде да је он заправо жив.

Будистички свештеник је пронађен у „лотус пози“, а иако научници верују да је мртав, свештеници кажу да је он само у стању дубоког медитативног транса, пише ББЦ. Његово тело је очувано у животињској кожи.

Тренутно су у току детаљна форензичка истраживања, а претпоставља се да има око 200 година. За научнике је даље мистерија како је тело свештеника тако добро очувано, а верује се да је за то пре „дубоког транса“, заслужнија хладна зима Монголије.

Претпоставља се да је у питању Даши Дорзо Итигилов, који је рођен 1852. године.

Доктор Бери Керзин, физијатар тибетанског духовног вође Далај ламе, објаснио је за да је свештеник у веома ретком медитативном стању познатом као „тукдам“.

„Ако онај ко медитира остане дуже у том сању, он постаје Буда“, објашњава др Керзин. Свештеник је откривен када га је неко украо како би га продало на црном тржишту.

 

Новости

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *