Насловна / Србија / Хроника / Шешељ против криминала у Влади Србије, конференција за медије, 5. фебруар 2015. (видео)
Шешељ против криминала у Влади Србије, конференција за медије, 5. фебруар 2015. (видео) 1

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ на данашњој конференцији за новинаре упознао је јавност о новим малверзацијама и криминалним радњама министра здравља Златибора Лончара. Министар Лончар учинио је кривично дело утаје пореза куповином стана од сувласника „Викторија групе“ Зорана Митровића у висини од 700.000 евра.

„Како би заварао траг о пореклу тог новца, није се усудио да укњижи стан као својину. Уписана је хипотека на име наводне позајмице Зорану Митровићу. То је један од нових видова преваре којима се користе државни функционери у Србији како би прикрили своју нелегално стечену имовину. Узгред, Зоран Митровић је био један од највећих финансијера Демократске странке, а уједно је познат и по афери преношења новца за тада експертску групу Г17 плус преко своје фирме „Хејвард компани“ у Сегедину тако што је у ХВБ банци примао уплате од иностраних донатора, а затим га у готовини преносио у Београд и предавао Динкићу или Бојану Зечевићу, тадашњем извршном директору Г17 плус“, истакао је др Шешељ, а затим се осврнуо на питање приватизације Железаре Смедерево.

„Пошто је сама влада прогласила Железару као највећи проблем у српској економији, очигледно је да она тај проблем није у стању да реши. Тај проблем, уместо да се решава, постаје повод нове велике пљачке државе и српског народа. Јавност је обавештена да су у току „тешки преговори“, који имају за циљ да Есмарк, то јест његова филијала из Амстердама, Железару добије потпуно бесплатно и не уплати договорен износ од 80% уписане новчане вредности Железаре“.

Српска радикална странка неће дозволити пљачкашким корпорацијама, попут Есмарка и његове филијале у Амстердаму, фирме без бонитета и финансијског потенцијала, да униште Железару, већ ће по доласку на власт спровести успешну приватизацију са озбиљним партнерима на обострано задовољство.

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Небојша Стефановић: Дијана Хркаловић више не ради у МУП, а све остало даље је њена приватна ствар 11

Дијана Хркаловић поднела оставку на место државног секретара у МУП-у и закључила споразум о раскиду …

Држава губи новац ако Комерцијалну банку прода испод 615 милиона евра 12

Држава губи новац ако Комерцијалну банку прода испод 615 милиона евра

Министарство финансија у петак је објавило јавни позив за прикупљање изјава о заинтересованости за учешће …

12 Коментара

1. Branka Jović Gavrilov

Svi su oni protiv tudjeg kriminala, Svi su se redom izredjali i neznas koji je bolji od kojeg.

2. Miomir Stokic

Ako imaš dokaze ili bar osnovanu sumnju , onda podnsi krivične priave tužilaštvu, a ne čekati da dela zastare……………………..!!!!

3. Milovan Glisic

Svi na vesala koi se bave politikom od 90 pa na dalje ,vlada skupstina sve je to cirkus interesnih grupa sto nema veze sa stvarnoscu i nekom planu razvoja dokaz vam je ova vlada na celo sa SNS prigrabili i primili u partiju sve zute i sta sad da ocekuje obican gradjanin kad oni izmedju sebe se revansiraju za ranije usluge ti meni ja tebi…………i dalje je kriv Milosevic, tito, kraljevic marko, musa kesedjija …………i posle 12 godine vladavine demokrata i oni pre njih

4. Diana Topić

Veliki učitelj heroja od Feketića i prepodobnog od Bajčetine,uživa zadovoljno jer yu konačno radikali na vlasti. Sramotno !

• Диана, врати се шминкању, не разумеш ти сејо ове теме, батали пискарања по сајтовима о стварима у којима се разумеш мање но што се Марко Краљевић разумео у компјутере!

5. Cinjat Dusica

Daleko im lepa kuca,i jebo ih voz koji ih dovezo

6. Slavisa Brkic

Mars u hag,i ti si bio u vlasti,isto nisi unapredio srbiju…

• Боље то, боље Славиша, ниси убедљив, изгубићеш посао у својој локалној централи СНС-а! Провидан си, а СНС-у требају лукавији, опаснији ботови!