fbpx

Просечна плата 44.883 динара, а држава најављује смањење 10 %

0
(0)

Просечна зарада у Србији исплаћена у јуну, без пореза и доприноса, износила је 44.883 динара, што је 1,5 одсто више од зараде у мају, саопштио је данас Републички завод за статистику. Међутим, та зарада ће бити још мања пошто ће плате и пензије у јавном сектору бити смањене до 10 одсто, најавио је данас министар привреде Србије Душан Вујовић.

Просечна зарада с порезом и доприносом у јуну је била 61.992 динара и реално је била већа од оне у мају за 1,6 одсто, наводи се у саопштењу РЗС. Просечна зарада, без пореза и доприноса, исплаћена у јуну 2014. реално је била мања за 0,2 одсто у односу на плату исплаћену у јуну 2013. године.

Министар Вујовић је на конференцији за новинаре, после састанка с представницима Савеза економиста Србије, коме је присуствовао и премијер Александар Вучић, рекао да ће смањење бити предвиђено ребалансом буџета, који би Влада требало да усвоји 15. септембра, а Скупштина до 19. септембра.

Вујовић је рекао да ће следће седмице Влада Србије усвојити предлоге пет-шест реформских закона међу којима су и закони о приватизацији и стечају.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Народ се жали на повећане цене, неисплаћене зараде, рад тржног центра

0 (0) Београд — На новоотворени број телефона за пријављивање незаконитости током пандемије коронавируса грађани …

Плата у ванредном стању: Шта радници у Србији могу да очекују?

4.1 (9) Да ли ће радници у Србији и како добити плату зависи да ли …

3 Коментара

  1. Пише: „Просечна плата 44.883 динара“. Питам се на основу којих параметара се дошло до ове цифре када се зна да већина ( нормални радници ) раде за 25 до 30 хиљада, а многи, дакле и испод тог. Замислите, у Инђији ( немачка фирма ) плаћају око 21000, а све са трећом сменом и неко прича о просеку од 44 хиљаде … смешно. Све, и да јесте тако али просечна потрошачка корпа у коју не улази никакав луксуз износи око 70 и више хиљада …

  2. Smanjite ovim bogatasima, a ne sirotinji. Sram vas bilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *