fbpx

Протест „Ефективе“ због швајцарца испред НБС и владе Србије

0
(0)

Удружење Ефектива организовало је протести испред Народне банке и Владе Србије, незадовољни поуђеним решењима за кредите у швајцарским францима. Саобраћај у Немањиној улици је био блокиран око сат времена.

Назив протеста је „Ставимо тачку на пљачку“ и почео је испред зграде Народне банке у Немањиној улици, а затим су се преселили испред зграде владе Републике.

Неколико стотина грађана је блокирало данас око 13:30 часова саобраћај испред зграде Владе. Саобраћај је тренутно враћен у нормалу.

Циљ протеста је регулисање банкарског тржишта у Србији, транспарентно и законито пословање банака, као и повраћај незаконито наплаћеног новца по било ком основу и у било којој врсти позајмице, умеравање главнице кредита у швајцарским францима, у којима грађани и после 7-8 година редовне отплате дугују далеко више него што су од банке позајмили.

Протесту присуствује око 1.000 грађана који узвикују „лопови, лопови“ и „уа“, грађани су јако незадовољни и кивни на државу.

Шеф кабинета заменика председника Владе Србије, Ивица Којић, ускоро ће примити чланове Удружења Ефектива на разговор.

Банке своје клијенте годинама поткрадају на каматама, разним фантомским провизијама за обраду и праћење кредита, наплатом кредита по продајном курсу банке (по неколико динара већи од продајног курса НБС), обрачуном незаконитих, а често и зеленашких затезних камата, индексирањем кредита у страној валути. Неке од тих ствари банке и данас раде, уз прећутну сагласност НБС и државних органа.

 

Блиц

Фото: М. Бељан

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Преговори о чланству Србије у ЕУ нису приоритет немачког председавања: Поглавља на маргини

5 (3) ПРОШИРЕЊЕ ЕУ и преговори о придруживању са земљама Западног Балкана остаће у запећку …

Небојша Зеленовић и Саша Пауновић у „Прессингу“; Власт спустила број заражених како би се одржали избори (видео)

0 (0) Досадашњи градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и досадашњи председник општине Параћин Саша Пауновић изјавили …

12 Коментара

  1. kad je franak bio mali onda ok sad kad je poskupeo kuku lele imali ova zemlja svoju nacionalnu valutu zove se dinar e kad ste tražili djavola našli st ga i eto vam ga a i ako vam prebace u evre za par meseci biće vam isto prc

  2. Treba da se stidite vi sa zajedljivim komentarima i pametovanjem o nepotrebnosti zaduzivanja u stranim valutama…jer ovde se radi isključivo o malverzaciji banaka sa gradjanima Srbije…

  3. Legalno zelenasenje!Kao da su ljudi dobijali nesto za dz.Podigli su kredit koji ni tada nisu bili povoljni!Kada se toliko drze Evrope I preuzimaju nakaradne zakone, sto ne prepisu I kamatne stope za bilo koju vrstu kredita od istih!?

  4. A ti si od onih „nek komšiji crkne krava!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *