Насловна / Србија / Протест Полицијског синдиката испред МУП Србије

Протест Полицијског синдиката испред МУП Србије

Полицијски синдикат Србије одржаће сутра, са почетком у 12 сати, испред седишта МУП Србије, Западно крило, Палата Србија, на Новом Београду, протест поводом отимања репрезентативности, где ће тражити да се укине ово нелегално решење, којим је око 12.000 чланова ПСС обесправљено.

ПСС позива све полицајце и грађане да им се придруже у борби за владавину закона у Србији.

Подршку је већ пружила Европска полицијска унија, кровна организација која окупља 800.000 полицајаца Европе. Они су упутили писмо подршке Полицијском синдикату Србије и њеном председнику Вељку Мијаиловићу, поводом „нелегалне одлуке врха МУП Србије да се отме репрезентативност ПСС“.

У писму се наводи да ЕПУ пружа пуну подршку Полицијском синдикату Србије у борби за легитимна и законска права полицајаца.

„Недвосмислено је јасно да МУП Србије у овом случају није поштовало ни домаће право ни међународне конвенције. По овом поступку МУП Србије, која је део Владе Србије, указује се да власти Републике Србије још нису зреле и спремне за равноправно учешће у Европској унији. ЕПУ је послао писмо Влади Републике Србије у вези нелегалног поступања према Полицијском синдикату Србије, а такође ће о целом случају обавестити власти Kраљевине Холандије, где је седиште ЕПУ и Европски парламент“, наводи се у писму ЕПУ.

Вестионлине

Актуелно

Погледајте иживљавање припадника „Жандармерије“ над средњошколцима у згради РТС-а (видео)

На друштвеним мрежама појавио се снимак на коме се види како припадници Жандармерије песницама туку …

Адвокат Гајић: Ухапшени момци су пребијени од стране полиције по налогу министра Стефановића

Владимир Гајић, адвокат ухапшених младића због уласка у зграду РТС-а, изјавио је да је полиција …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons