Протест СРС-а због притвореног Вујасиновића (видео)

0
(0)

ПАНЧЕВО, 27. април 2013. (ТВ Панчево) – На новом протесту Окружног одбора Српске радикалне странке, испред зграде Окружног затвора у Његошевој улици, због притварања њиховог члана Петра Вујасиновића, данас су у Панчеву били и високи функционери ове странке Вјерица Радета и Немања Шаровић. Поновољен је захтев да се Вујасиновић пусти из притвора

Пошто су жалбе Окружног одбора Српске радикалне странке за укидање притвора Петру Вујасиновићу, који је након сукоба са активистима Српске напредне странке у Јабуци, осумњичен да је извршио кривично дело наношења тешких телесних повреда и угрожавања опште сигурности, одбијене, жалба је упућена председнику Апелационог суда у Новом Саду, рекао је Петар Јојић на новом протесту радикала испред Окружног затвора у Панчеву. По речима заменика председника СРС-а Немање Шаровића, Вујасиновићу је незаконито одређен притвор.

– Оно што је изузетно битно и што је крунски доказ заправо је то да не постоји ниједан једини медицински документ, ни у судским списима, нити у списима из тужилаштва, који би доказао да наводно оштећени Ненад Митровић има било какве телесне повреде. Он је прво прегледан у амбуланти у Јабуци, потом је прегледан у Општој болници у Панчеву, нису констатоване апсолутно никакве повреде. Затим је на волшебан начин завршио у Ургентном центру у Београду, где је отишао на скенер главе, који, ја вам тврдим јер смо проверили, показао да не постоје апсолутно никакве повреде. Ставили су му зарда медија некакву чалму на главу. Два дана, односно дан, након тог догађаја, он је поново био кући у Јабуци. Можете га видети како тамо шета, рекао је Немања Шаровић, заменик председника СРС-а.

Шаровић позива полицију и тужилаштво да објави и снимак са видео надзора у Месној заједници, испред које је дошло до сукоба радикала и напредњака.
– Ви знате да је власт у тој Месној заједници управо тај Живорад Митровић, који тврди да је нападнут. Да желе да заиста јавност сазна шта се догодило, они би показали. Од тих бандита који су напали старца од 70 година и који лажу јавност Србије не можемо ништа очекивати, али тражимо од полиције и тужилаштва да потхитно прибаве снимак са видео-надзора, додао је Шаровић.
Чланица председништва СРС-а Вјерица Радета позвала је судску власт да ослободе недужног човека из затвора.

– Позивамо судећег судију и тужиоца да хитно Петра Вујасиновића пусте из притвора, јер он није направио никакав прекршај, никакво кривично дело. Он је човек повређен у нападу од стране бахатих напредњака из Јабуке, рекла је Вјерица Радета.
Петар Јојић председник Окрузног одбора СРС-а наглашава да је у овом случају прекршен Закон и Устав.

– Ово је монтирано. Ово је смишљено. Ја хитно позивам истражног судију, који не треба да празнује кући, дежурне судије и тужиоци постоје, они су дужни да ових дана о притвору непрекидно одлучују, а не да човек болестан са кететером болује. Тренутно одлучује да штрајкује глађу ако буде потребно. Притвор је незаконит и ја ћу поднети кривичну пријаву, нагласио је Петар Јојић.

 

ТВ Панчево

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kрагујевац: Протест угоститеља, траже дозволу за рад до 01 часова

0 (0) Незадовољни крагујевачки угоститељи окупили су се данас испред Градске управе, захтевајући да им …

Излепили Владу Србијe: Једемо увозно лоше месо уместо говедину нашег сељака (видео)

5 (2) Потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић данас је, у уторак 25. августа …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend