fbpx

Прва ствар који је нови градоначеник Београда Мали урадио била је да смањи накнаду за рођење првог детета са 50.000 на 20.000 динара!

0
(0)

Београд — У Београду од петка, 25. априла, важи нова Одлука о облицима заштите породиља, којом је накнада за прво дете смањена са 50.000 на 20.000 динара.

“Ступањем на снагу ове одлуке 25. априла 2014, утврђени су облици заштите: Право на једнократно новчано давање има незапослена породиља за свако дете рођено у једном порођају у износу од 20.000 динара, без обзира на број претходно рођене деце”, наведено је на сајту града.

Накнада је смањена и за запослене породиље, па оне које су до јуче од града добијале 25.000, сада ће имати накнаду од 10.000 динара. 

“ Због консолидације средстава у буџету и тренутних могућности сада је просто таква ситуација. Ово су неминовне мере штедње. Градоначелник ће све то објаснити почетком следеће недеље“, каже извор листа из Скупштине града. 

На сајту града Београда www.београд.рс, труднице и породиље могу да пронађу информацију која документа су им потребна за добијање накнаде. 

“Очајна сам, накнаду су смањили за више 50 одсто и траже још папира“, испричала је за Блиц Маријана Бозар Нешковић која је недавно постала мајка, а како нема примања, рачунала је на помоћ града. 

„Тек што сам скупила сва документа, рекли су ми да то није довољно. У петак сам, срећна што имам све папире, отишла у Градску управу. Остала сам затечена. Рекли су ми да немам сва потребна документа јер је ступио на снагу нови закон и потребно је још папира“, жали се Маријана. 

И накнада за незапослене, али и за запослене породиље је смањена. 

„Осим додатне документације, прочитала сам да накнада за прво дете не износи 50.000 као што је било до сада, већ 20.000 динара и да је то износ за свако дете, било које да је по реду. Сада траже венчани лист, а за оне који нису у браку потврду о томе, као и примања супруга или партнера ако је запослен“, каже Маријана.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београдски водовод апеловао на грађане да рационално користе воду

0 (0) Јавно предузеће Београдски водовод и канализација апеловало је данас на потрошаче у главном …

Весић комуналној милицији у Београду купио луксузне Ленд ровере за 2,5 милиона евра

0 (0) Kомунална милиција у Београду добила је нова возила са специјалним камерама која ће …

3 Коментара

  1. SKANDAL! JER PARAZITSKOJ VLASTI NISU POTREBNA DECA???

  2. Djilasa ce mame, vaspitacice, penzioneri – praviti od blata!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *