Први пут је битка добра и зла постала глобална и – зло није у предности

Први пут је битка добра и зла постала глобална и – зло није у предности

4.3
(3)

* На дан рођења Спаситеља знаћемо да ли се родио нови свет са препорођеном Америком, или нови свет коме ће Америка у агонији још неко време бити претња и сметња. То је важно за све нас. Али, нови свет се рађа

* Захваљујући напретку технологије, олигархија никада није била моћнија него данас. Али су први пут стваралачке, економске, политичке и војне моћи народа оданих човекољубљу јасно надмашиле моћи светске империје – олигархијске диктатуре

* Oлигархијска диктатура и покушај да се и даље буде светски силеџија – воде Америку у сигуран пораз, а амерички народ – у трагедију

___________________________________________________________

НА БАДЊИ дан, 6. јануара 2021, народ САД ће у свом Конгресу и на улицама одлучити о исходу председничких избора и о сопственој будућности.

На дан рођења Спаситеља знаћемо да ли се родио нови свет са препорођеном Америком, или нови свет коме ће Америка у агонији још неко време бити претња и сметња.

То је важно за све нас.

Али, нови свет се рађа.

Понекад нам се чини да су сурово богоотступништво и покушај наметања олигархијске диктатуре страшни изданак нашег времена без преседана у прошлости. Али, кад тако мислимо, заборављамо Содому и Гомору, Вавилон, Египат, Стари Рим… Па и касније империје, које су падале једна за другом, јер су одступале од Пута спасења.

А тај Пут, Истину и Живот вечни нам је подарио Спаситељ својим оваплоћењем, својим учењем и својим делом. Њихов смисао је и смисао нашег постојања.

Први пут је битка добра и зла постала глобална и – зло није у предности

Његово и наше човекољубље, које је и добротољубље и правдољубље, једини је начин да се удруже и остваре слобода и креативност човека, највећи Божји дарови и живи доказ да смо деца Божија.

Спаситељ је дошао и да испуни и допуни Закон, највећом двојном заповешћу. И да својом бескрајном љубављу и жртвом спречи човеков пад и покаже му пут ка спасењу и вечном животу. И да затре мамонизам, паганство и изопаченост.

Љубав је живот, а мржња је смрт.

Злочинци се све време супротстављају човеку и Богу – подстичу мржњу, поделе, ратове, сукобе и кризе свих врста, убиства, похлепу, крађе и обмане, медијске и психолошке манипулације, у узалудним покушајима да себе сачувају од казне и да сачувају и прошире своју власт.

Али Христос – Пут, Истина и Живот, Бог – Љубав и Христом надахнута апостолска заједница – комуна, остају вечита и победничка инспирација. У том знаку – побеђујемо.

Захваљујући напретку технологије, олигархија никада није била моћнија него данас. И први пут је битка добра и зла постала глобална. И први пут су стваралачке, економске, политичке и војне моћи народа оданих човекољубљу јасно надмашиле моћи светске империје – олигархијске диктатуре.

Тржишни фундаментализам и либерална – корумпирана и лажна демократија показали су се инфериорним у односу на стваралачки, човекољубиви и научно засновани приступ: државну регулацију привреде у интересу народа и саборну демократију.

Припадници олигархије су се у потпуности криминализовали. Не само да су огрезли у гурање Америке у све врсте међународних злочина и рушења међународног правног поретка, већ сада покушавају да својом бескрупулозношћу и својим новцем обесмисле и погазе и амерички устав и правни систем.

Први пут је битка добра и зла постала глобална и – зло није у предности

У победу демократског кандидата на америчким председничким изборима уложено је 8,4 милијарди долара (док је у кампању републиканског уложено „само“ 4,8 милијарди), што је више него некад у читаве изборе (рекордне 2012. године демократе и републиканци су укупно уложили 6,8 милијарди).

Tаквих криминалаца, који управљају западним финансијама, државним службама, тајним друштвима, корпорацијама и медијима, Америка и свет се морају – отарасити. По сваку цену.

И по цену да буду стављени ван закона као терористи. Јер сувише опасне и незаконите моћи имају у својим рукама.

Америка има народ велике искрености и предузимљивости, са великим стваралачким достигнућима. Најбоље и за Америку и за свет је да она настави да буде велика сила захваљујући способности и стваралаштву свог народа. То је могуће и највероватније, јер је у интересу Америкe, а Америка је увек показивала да уме да штити своје интересе.

Oлигархијска диктатура и покушај да се буде светски силеџија – воде Америку у сигуран пораз, а амерички народ – у трагедију.

А ми остали – треба да знамо свој Пут – Пут Богочовека и да му се посветимо радосније и снажније него икад – човекољубиво, мирољубиво, стваралачки.

Тако ћемо помоћи и Америци и себи.

Мир Божији – Христос се роди!

Владимир Кршљанин

       О Божићу 2021.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Главни судија Јужне Африке вакцине против корона вируса повезује са „сатанском агендом“

Главни судија Јужне Африке вакцине против корона вируса повезује са „сатанском агендом“

4.9 (10) Главни судија Јужне Африке Могоенг Могоенг (Mogoeng Mogoeng) одбацио је упозорење да би …

Богати су разграбили вакцине против корона вируса

Богати су разграбили вакцине против корона вируса

3.2 (5) Цео свет је у истом лонцу, када је у питању пандемија. Али када …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend