Насловна / Свет / ЕвроАзија / Путин: Агентуре неких земаља покушавају да утичу на процесе у Русији и да нас дестабилизују
Путин: Агентуре неких земаља покушавају да утичу на процесе у Русији и да нас дестабилизују 1

Путин: Агентуре неких земаља покушавају да утичу на процесе у Русији и да нас дестабилизују

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин приредио је у Кремљу велики пријем за најбоље дипломце војних академија. За њих 700.

Било је “одликаша” и са полицијске и још неких академија, а са гостима – толико људи да су столови са пићем и јелом били постављени у три такозване “историјске дворане” Великог Кремаљског дворца. Александровској, Георгијевској и Андрејевској.

Путин им се обратио пригодним речима, у својству врховног команданта:

“ Симболично је што смо се окупили у овим историјским и парадним дворанама које су упиле дух херојске војне прошлости наше Отаџбине. У биткама код Полтаве и на Бородинском пољу, на ратиштима Првог светског рата и Великог Отаџбинског рата – наше војсковође, официри и војници обезбедили су себи непролазну славу, показавши не само своју ратну вештину, него и снагу духа, части и благородности”.

Руски лидер је окупљенима у наставку рекао да међународна ситуација присиљава Русију да непрекидно усавршава своје Оружане снаге:

“Само савремене, моћне и мобилне Оружане снаге у стању су да обезбеде суверенитет и територијалну целовитост наше земље, да заштите нас и наше савезнике од сваког потенцијалног агресора. Од притиска и уцена са стране оних којима се не свиђа моћна, независна и суверена Русија”.

Путин је оценио да су руски пилоти и припадници других родова војска у Сирији показали високи ниво професионализма и нагласио:

“И даље ћемо повећавати борбени потенцијал армије и ратне морнарице. На бази дугорочних планова. Обезбедићемо избалансирани, системски рад над развојем свих видова и родова војске и подизати квалитет и интензивност војне обуке”.

Подижући чашу са вином, руски лидер је најбољим дипломцима и гостима рекао: “За нашу велику Отаџбину!”

Путин се срео и са врхом Спољне обавештајне службе.

Оценио је да стране агентуре покушавају да утичу на унутрашње процесе у Русији:

“Изводе целе операције чији је циљ да утичу на наше унутарполитичке и друштвене процесе. Стране специјалне службе раде на дестабилизацији ситуације у Русији. Тајне службе других држава почеле су да у операцијама против Русије користе и нове методе убацивања лажних информација и за извођење сајбер-напада”.

Факти

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

О чему Путин и Помпео нису разговарали? 11

О чему Путин и Помпео нису разговарали?

Оно што није откривено о разговорима Путина и Помпеа је вишеструко фасцинантније од онога што …

Медојевић о пресуди за "покушај тероризма": Црна Гора је прва држава у свету у власништву мафије - мафија влада, мафија суди 14

Медојевић о пресуди за „покушај тероризма“: Црна Гора је прва држава у свету у власништву мафије – мафија влада, мафија суди

Црна Гора је прва држава у свијету у власништву мафије, казао је један од лидера …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *