Путин: Русија се спрема да „обрадује“ Запад најновијим оружјем!

0
(0)

Да Русија прави нове видове оружја које треба да јој помогне да одржи баланс снага са моћном Америком и њеним савезницима, недавно је сасвим отворено говорио председник Владимир Путин.

За време разговора са руском парламентарцима 14 августа у Јалти на Криму, Путин је казао да ће Русија са новим идејама и њиховом конкретном реализацијом „обрадовати“ партнере на Западу.

Најављујући нове системе Путин није улазио у детаље већ је само рекао да је за њих новац обезбеђен и да ће руска армија имати најсавременије оружје.

Путин је објаснио да улагање великог новца у војно-индустријски није милитаризација економије, већ би то требало да буде моћан импулс развоју земље.

А чиме би Русија то требало да задиви Запад објаснио је потпредседник владе Дмитриј Рогозин, задужен за развој војно-индустријског комплекса у часопису „Национална одбрана“.

-Сада се разрађује 4о технолошких пројеката за стварање оружја будућности, оног који се назива оружје шесте генерације. У складу са програмом Фонда перспективних истраживања сада се реализују 23 пројекта а до краја године ће их бити 40, рекао је Рогозин.

Он је додао да су сви ти пројекти шесто поколење војних технологија.

Ради се о оружју које ће се прим(ењивати у тзв. бесконтактном рату, у којем ће се традиционално наоружање све мање примењивати.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НЕЧУВЕН СKАНДАЛ: Kанада одбија да изручи Русији нацисту који је убио 27.000 људи током Другог светског рата

4.9 (7) У Kанади је откривен бивши нациста Хелмут Оберлендер кога је Истражни комитет Русије …

Србија са новом снагом на енергетској мапи Европе – потекао руски гас

5 (5) Проласком „Турског тока“ кроз Србију наша земља уживаће у бројним повластицама, пре свега, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend