fbpx

Пузовић: Тек вечерас очекујемо падавине, вода је већа него 2014. године

0
(0)

Директор Јавног предузећа „Србијаводе“ Горан Пузовић изјавио је данас да се облаци над Србијом померају ка централним деловима земље па се може очекивати пораст водотокова на бујичним рекама и на том подручју.

Пузовић је рекао Бети да се „талас лагано помера на доле и да ће вероватно порасти Јужна Морава и Топлица“ додавши да се „тек вечерас очекују падавине“.

– Очекује се пораст свих водостаја у Западној Србији од Курбашнице, Млаве, Лугомира …и других малих бујичних токова – рекао је он.

Пузовић је рекао и да се на подручју Чачка „вода тренутно повлачи и да се предузимају све мере и радње да се у оном делу где се прелила преко насипа брзо извуче“.

Због обилних падавина реке у Србији су почеле на плаве. Ванредна ситуација проглашена је у општинама Ариље и Лучани где су се излиле реке Моравица и Бјелица, па је под водом већина саобраћајница, домаћинстава, фабрика, школа… Реке су у порасту и у ужичком крају. Пожега је у приправности, а на Ђетињи су подигнути бедеми. Надлежни спремни за евакуацију угроженог становништва.

Он је поновио да је у Лучанима „ситуација тешка јер је вода већа него 2014. и први пут у свој историји је прешла преко пруге“ објаснивши да је до тога дошло јер Западна Морава јос расте у том делу“, а локалне реке не могу да се у њу улију.

Према његовим речима, све друге реке узводно „су у лаганом опадању – Ђетиња, Скрапеж као и Бјелица у свом горњем делу тока“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мирослав Самарџић: Уколико не буде заустављен, СНС ће уништити Србију

4 (8) Србији предстоје тешки дани. Власт је компромитована и неспособна. Државни апарат је разорен, …

Србија у септембру остаје без задње државне банке, комплетан банкарски сектор у рукама странаца!

3.4 (5) ПОСЛЕ готово четири месеца од објаве да Нова Љубљанска банка – НЛБ купује …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *