Радикални ислам на Балкану (2): Зло осмишљено у Бечу и Милану

Радикални ислам на Балкану (2): Зло осмишљено у Бечу и Милану

0
(0)

Према изворима из обавештајне заједнице, центри исламског фундаментализма у арапском и центри исламског фундаментализма у западном свету имају програм муслиманизације Балкана. Из њих иде веза ка блискоисточним земљама са једне, а са друге стране према западним земљама. Милано (Италија ) и Беч (Аустрија) су главни центри где се координира продор исламског фундаментализма на Балкан.

У Бечу постоји неколико Института и џамија у које се сливају огромна средства из блискоисточних земаља, а у Милану се врши подела тих средстава. Исламска џамија у Милану је истовремено и факултет и институт и велика библиотека.

У тој џамији су се школовали људи који су директно учествовали у терористичком нападу 11. септембра 2001. на Њујорк. Та џамија је највише регрутовала исламиста, муџахедина, који су преко Хрватске одлазили у Босну. Људи у тој џамији у Милану су изузетно образовани, сјајно раде са компјутерима, сви су интелектуалци, а вођа вехабија је завршио пет факултета, али је, ипак, његова идеологија таква каква је.

Илегалци

Ћелије Ал Каиде нису веће од пет људи. Један је задужен за финансије, други за обуку, а остали за извршавање терористичког акта. Зато се они тешко и откривају. Покрет Муслиманска браћа у Египту може да има на хиљаде чланова, али у ћелијама их нема више од петоро. Тако се штите, каже Митевски.

Саговорник „Вести“, искусни обавештајац Зоран Митевски, објашњава да се у исламским институтима и центрима у Албанији могу наћи муслимани не само из Албаније, већ из Бугарске, Македоније, Косова, Санџака, Босне, Грчке, а њихова активност се своди на то да када се врате са школовања из арапских земаља, наставе да шире радикални ислам.

– Довољно је да сваки од њих, који има завршен теолошки факултет води по једну џамију у Албанији по систему некадашњег мисионарства.

Наш саговорник објашњава да се за Албанију не може рећи да их тамо припремају за терористичке нападе. Међутим, нико не зна ко је коју и какву обуку завршио, на пример у Египту, и са којом је ћелијом тамо повезан. Јер, Ал Каида није организација. Она је збир организација, она је глава свих организација које су је признале. Кад чланови Ал Каиде, рецимо Муслиманска браћа, Гама исламија или други, дају наређење и кажу нападните тамо и тамо, једна од тих организација која сама осети потребу ће то и урадити, а одговорност ће на себе преузети кровна Ал Каида да би их заштитила. 

 

Д. Љ. Јоксић – Вести

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Хапшењем актера понижавања Србије у Боговађи неће бити `ухапшен` ни делић мигрантског проблема

Хапшењем актера понижавања Србије у Боговађи неће бити `ухапшен` ни делић мигрантског проблема

4.4 (8) * ФАКТИ: За ово у Боговађи ће драге/најдраже мигранте смешно и симболично осудити. Власт …

Ухапшени мигранти из кампа у Боговађи који су злостављали девојку у кампу

Ухапшени мигранти из кампа у Боговађи који су злостављали девојку у кампу

5 (1) Мигранти који су јуче изазвали инцидент у Боговођи код Лајковца када су терали …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend