fbpx

Радници Гоше Вучићу: Пишемо последњи пут…

0
(0)

Смедеревска Паланка — Радници ФШВ Гоша упутили су писмо председнику Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић у којем траже да посете фабрику и увере се у њену могућност да ради.

Радници Гоше вам се обраћају последњи пут са неким захтевом, јер фирма има заказан судски процес о увођењу стечаја за 16. новембар, додаје се у писму.

У случају увођења стечаја више неће постојати радника који ће вам досађивати, већ ће то бити социјални случајеви, упозорили су радници у апелу.

У случају да се не прогласи стечај, навели су они, фирма има потписане уговоре који би гарантовали несметан рад, повећања броја запослених и могућност регулисања репрограма о повезивању стажа и социјалног осигурања.

И сами видите шта је боље за 320 породица директно зависних од Гоше, као и неколико десетина породица наших пословних партнера. Имајући у виду све ово молимо вас да нам помогнете, поручили су радници.

Наша жеља је да нас посетите и дате нову енергију запосленима као што је то било и приликом ваше посете у априлу, затражено је од Вучића.

Обраћајући се премијерки Ани Брнабић, радници су истакли да су импресионирани њеним ставом у одбрани своје породице.

Молимо вас са таквом преданошћу покушате да одбраните и наше породице. Ко на тај начин брани своју породицу, спреман је да брани и свој народ. И вас позивамо да посетите нашу фабрику и да се на лицу места уверите у жељу и могућност да радимо и сачувамо фабрику, истакли су радници.

Радници Гоше захвалили су министру привреде Горану Кнежевићу на досадашњој помоћи, уз молбу да испуни дато обећање о оверавању здравствених књижица и спровођењу у живот споразума о прекиду штрајка, који је потписан уз помоћ Агенције за мирно решавање радних спорова.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Суботица: Власници италијанског „Леонарда” отпустили 60 преосталих радника

5 (5) Суботица – Власник фабрике обуће Антонио Бротини, још у априлу је поручивао запосленима …

Некадашњи гиганти западне Србије на продају: Јавно надметање за три фабрике

5 (2) Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је данас продају три фабрике из западне …

Један коментар

  1. Da li su ti radnici normalni? Pa obraćaju se onima koji ih svesno uništavaju da bi strancima otvorili prostor za poslovanje, očekujući da im pomognu da nastave raditi. Isto kao da se moliš dželatu da te ne ubije. U Beograd blokirati im sve institucije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *