Радници „Застава оружја“ сутра организују протест у Београду због приватизације наменске

0
(0)

Према саопштењу Самосталног синдиката фабрике на пут за Београд пријавило се 1.200 радника који ће бити на протесту у Београду.

Радници Застава оружје из Крагујевца протестоваће због усвајања Закона о наоружању и војној опреми који предвиђа и приватизацију фабрика одбрамбене индустрије у четвртак 10. маја испред Скупштине Србије од 11. до 13 часова.

Полазак за Београд планиран је за 8.00 испред зграде музеја Стара ливница одакле ће кренули око 25 аутобуса са радницима.

Оружари су незадовољни јер није прихваћен њихов захтев да се фабрика Застава оружје АД изузме из поступка најављене приватизације.

Радници Застава оружје одржали су неколико штрајкова упозорења пред улазак Закона у скупштинску процедуру, а своје захтеве уручили су и председници Народне Скупштине као и свим посланичким групама.

Крагујевачки оружари су незадовољни Законом јер предвиђа приватизацију до 49 одсто капитала фабрика у одбрамбеној индустрији Србије.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зорана Михајловић по налогу напредних економских убица почела да комада ЕПС!

5 (3) ОСНИВАЧКА права Електропривреде Србије над Оператером дистрибутивног система (ОДС) „ЕПС Дистрибуцијом“ пренета су …

Издвајање дистрибуције из Електропривреде Србије корак ка приватизацији?

5 (4) Потпуно издвајање дистрибуције из Електропривреде Србије, односно формирање независног оператора система за испоруке …

Један коментар

  1. Касно нажалост, ово су требали да раде пред изборе које је покрао врховни распикућа. Овако ће их све продати парче по парче. ех тупави Срби.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend