Радови на петљама у Београду пробили све рокове

0
(0)

ЗАВРШЕТАК петљи Орловача и Петлово брдо, у склопу Обилазнице око Београда, пробио је све могуће рокове, па је извесно да ће због неиспуњених уговора уследити плаћање пенала, само што је још неизвесно да ли ће кривицу сносити инвеститори, извођач или ће можда бити подељена одговорност.

Посао вредан шест милиона евра још чека договор између грађана Петловог брда, који су се жалили на пројекат, и предузећа „Путеви Србије“, које је инвеститор радова.

Подсетимо, уговор са извођачем радова за изградњу петљи Орловача и Петлово брдо потписан је још 23. јула 2013. године, а посао који се финансира из зајма Европске инвестиционе банке (ЕИБ), добио је аустријски „Штрабаг“. Иако је уговорено да за девет месеци мајстори заврше радове и да денивелисана раскрсница типа „детелина“ добије своје „листове“, поједини делови и даље недостају.

Завршетак посла био је планиран до средине јуна 2014. Неки делови саобраћајнице су завршени, међутим, комплетирање петље, полукружних приступа Ибарској магистрали са Обилазнице и обрнуто, условљено је динамиком решавања жалбе по питању изградње петље Петлово брдо.

– Радови на петљи Орловача су завршени у обиму који је могућ без изградње петље Петлово брдо у склопу са уговором – објашњавају у „Путевима Србије“. – Петља Орловача биће комплетирана када буде изграђен други коловоз од Ибарске магистрале ка тунелу Стражевица, а то није планирано за ову годину.

Путари тврде да завршетак радова касни због медијације коју је ЕИБ иницирала на захтев грађана Петловог брда.

– Последице због кашњења, које ће сносити сви учесници, биће познате када процес буде окончан – додају у „Путевима Србије“. – Почетак радова на петљи Петлово брдо може да се очекује чим се оконча процес медијације.

МЕДИЈАЦИЈА ОКО ПАРКА БОРИЋИ

ГРАЂАНИ Петловог брда били су незадовољни оригиналним планом којим је предвиђено да две прилазне рампе буду изграђене на месту парка Борићи. Током 2013. контактирали су са ЕИБ која финансира цео пројекат, па је започет процес медијације која и даље траје…

 

Н. ВУКИЋ, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Етихад више не лети из Абу Дабија за Београд

5 (6) Етихад ервејз је отказао своје летове из Абу Дабија за Београд, сазнаје незванично …

Почео велики протест предузетника, очекујте гужве у центру Београда

5 (6) Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“ најавило је за данас у 15 часова …

12 Коментара

  1. ko zna po kom kalendaru ova vlada radi,vreme tece

  2. Pa da u Beogradu, a gde su ostali gradovi?

  3. u drugim gradovima i nema petlji….tamo je trunje…granje i aptovina….

  4. u drugim gradovima i nema petlji….tamo je trunje…granje i aptovina….

  5. PA OVAKO SE RADI DA JOŠ UZIMAJU KREDITA I DA NAS ZADUŽUJU A DE SU PARE OD VEĆ PODIGNUTI KREDITA NAROD SE PITA

  6. Nisu važni rokovi , bitno je da se radi . Pod pretpostavkom da su radovi gotovi koliko bi ljudi ostalo bez posla . Neka radovi traju još desetak godina , neće to nikome smetati .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend