fbpx

Референдум и јужно од Ибра!

0
(0)

ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА У БЕОГРАДУ ЧИНИ СВЕ ДА СЕВЕР КОСОВА ПРИНУДИ НА КАПИТУЛАЦИЈУ, АЛИ…

  • Српско национално веће (СНВ) Косова и Метохије затражило одржавање референдума и јужно од Ибра, истовремено са општинама на северу Косова. Са истим питањем: „Да ли желите косовске институције?“
  • СНВ предлаже и да се могућност изјашњавања обезбеди свим људима рођеним на Косову и Метохији, без обзира где се тренутно налазе
  • Председник СНВ северног КиМ Милан Ивановић истакао да је циљ референдума да се покаже јединство и заједнички став који ће обавезати скупштине општина да не смеју да прихвате никаква решења која значе имплементацију приштинских и укидање српских институција

        КОСОВСКА МИТРОВИЦА, (ФоНет) – Представници Српског националног већа (СНВ) Косова и Метохије затражили су одржавање референдума јужно од Ибра, истовремено са општинама на северу Косова.

        Председник СНВ Косова и Метохије Драган Велић изјавио је на конференцији за новинаре у Косовској Митровици да у потпуности подржава све који учествују у организовању референдум на северу Косова, преноси КиМ Радио.

        Он је истакао да је циљ референдум да на демократски начин покаже истинску вољу српског народа у којој држави жели да живи.

        Велић је затражио да се и у општинама јужно од Ибра организује референдум са истим питањем: „Да ли желите косовске институције?“.

        Према његовим речима, комисија која ће пратити референдум треба да се позабави његовом организацијом и да грађанима обезбеди могућност изјашњавања тамо где општине из безбедносних или других разлога не могу да га организују, или то не желе да учине.

        Тражимо да се грађанима из општина где то не буде могуће, или се не организује референдум, обезбеди да се изјасне у најближој општини или да то ураде на неки други начин, рекао је Велић.

        СНВ предлаже и да се могућност изјашњавања обезбеди свим људима рођеним на Косову и Метохији, без обзира где се тренутно налазе.

        Председник СНВ северног Косова и Метохије Милан Ивановић истакао је да је циљ референдума да се покаже јединство и заједнички став који ће обавезати скупштине општина да не смеју да прихвате никаква решења која значе имплементацију приштинских и укидање српских институција.

        Председник покрета „Стара Србија“ из Грачанице Златибор Ђорђевић подржао је одлуку о одржавњу референдума на северу Косова и изјавио да већ прикупља потписе на читавом Косову да се и овде одрже председнички, покрајински и локални избори.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МУП планира надзор са 8100 камера, непознато да ли већ користи софтвер за препознавање лица

2.3 (3) Документ МУП-а по први пут званично наводи да ће се у оквиру овог …

РЗС: Пад БДП-а у Србије у другом кварталу 2020. године за 6,5 одсто

1 (1) Према флеш процени Републичког завода за статистику (РЗС), реални пад бруто друштвеног производа …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *