Регрутовање нарко дилерске пешадије

Регрутовање нарко дилерске пешадије

5
(1)

Ниш – Претходних дана, као и у неколико наврата у септембру и октобру, нишка полиција ухапсила је више особа на југу Србије код којих су пронађене знатне количине дроге припремљене за продају. Чини се да као никада до сада полицијске акције нису биле тако ефикасне, али у овој причи реч је о нечему другом – о невероватно великом броју малолетника или тек пунолетних лица који се баве овим видом криминала.

Најмлађи нарко-дилер међу лишенима слободе има тек 15 година и сваки коментар о његовом „послу” и опредељењу, породици у којој живи, а у којој нису знали чиме се бави, свакако је сувишан. Не може се рећи да се свакодневно хапсе шеснаестогодишњаци или седамнаестогодишњаци, али после бројних хапшења у претходна два месеца дефинитивно је јасно да многи голобради младићи већ дуже време снабдевају дрогом нарко-тржиште и уживаоце дрога у Нишу, Књажевцу, Лесковцу, Алексинцу, Сврљигу, Зајечару и другим градовима и местима у овом делу наше земље. Код појединих од тих малолетника полицијски службеници пронашли су праве „мини” и „кућне” лабораторије за производњу наркотика.

Ове и овакве голобраде нарко-дилере у Нишу зову „младим јуришницима”, вероватно због самосталности у раду и зато што у највећем броју случајева нису повезани с крупнијим продавцима дроге. А оне нарко-дилере који раде за друге и у раширеним нарко-мрежама, зову „добрим војницима”. Једну такву, испоставило се интернационалну мрежу нарко-дилера, открили су и потпуно разбили припадници станице полиције у Алексинцу и Полицијске управе Ниш МУП-а Србије заједно с нишким Вишим и Републичким тужилаштвом Србије и органима гоњења у Швајцарској. Ухапшено је десетак особа – две или три стално су боравиле у највећим градовима у тој држави и тамо организовале рад ситнијих нарко-дилера који су долазили из Србије. А један број искусних нарко-дилера, такође ухапшених, у селима на подручју алексиначке општине ангажовао се на „регрутовању” нових припадника војске препродаваца наркотика. Када младе почетнике, малолетне или тек с напуњених 18 година уведу у посао и када се процени да су се доказали, односно да су „добри” и „одани”, онда су их упућивали на испомоћ колегама – крупним нарко-дилерима на швајцарској територији.

Зато је годинама у Нишу, Алексинцу и ближој и даљој околини, једна од најпеванијих и најпопуларнијих песама „Мој је живот Швицарска”…

Аутор: Тома Тодоровић, Политика.рс

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Плантажа марихуане Јовањица: Колувијина представа на суђењу

Плантажа марихуане Јовањица: Колувијина представа на суђењу

4.3 (6) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и осталим оптуженим за недозвољену …

КОСОВО ЈЕ МАФИЈАШКА ДРЖАВА И РАК РАНА БАЛКАНА: Француски посланик разбеснео Запад

КОСОВО ЈЕ МАФИЈАШКА ДРЖАВА И РАК РАНА БАЛКАНА: Француски посланик разбеснео Запад

4.4 (8) ФРАНЦУСКИ посланик у Европском парламенту Тиери Мариани на састанку Одбора за спољне послове …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend