fbpx
Насловна / Србија / Економија / Режим забранио објављивање Билтена о пословању привреде је се јасно види да српска привреда умире док Вучић безобзирно лаже

Режим забранио објављивање Билтена о пословању привреде је се јасно види да српска привреда умире док Вучић безобзирно лаже

БЕОГРАД – Демократска странка Србије саопштила је данас да је Агенцији за привредне регистре (АПР) из врха власти забрањено објављивање редовног Билтена о пословању привреде, јер садржи податке који демантују изјаве председника владе о опоравку и расту српске економије. Губитак Србије у 2014. био је преко милијарду евра.

Демократска странка Србије дошла је до тог Билтена АПР и он показује да је у 2014. години остварен негативни нето резултат пословања српске привреде од 1,1 милијарде евра, што је 4,28 пута већи губитак него што је био у 2013.години, када је износио 257 милиона евра, пише у саопштењу.

Из ДСС указују да подаци из тог необјављеног извештаја показују да је у 2014. остварен укупни нето добитак у износу од 3,4 милијарде евра и исказан укупни нето губитак у износу од 4,5 милијарди евра.

То је трећа година за редом, колико траје и власт Српске напредне странке, да српска привреда остварује негативне резултате пословања и убрзано уништава своју економску супстанцу, а председник Владе узвикује „да га је срамота колико нам добро иде“, наводе из ДСС.

Фонет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Огроман пад у броју запослених у пољопривреди

4.1 (11) Запосленост у сектору пољопривреде, шумарства и рибарства у Србији је у озбиљном опадању. …

Паушалцима уводе нова пореска правила и порез већи 10%

3 (4) Влада Србије припрема нова правила за опорезивање око 117.000 предузетника, која би требало …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *