Робне резерве: Мањак пшенице и кукуруза у 19 складишта

Робне резерве: Мањак пшенице и кукуруза у 19 складишта

БЕОГРАД – Резултати контроле пшенице и кукуруза у власништву Републичких робних резерви показали су да код 19 складиштара постоје неправилности – мања количина робе, док код 32 складиштара нису регистровани мањкови пшенице и кукуруза.

Регистрована су три случаја покушаја обмане комисије, и то у виду дуплих дна у ћелијама силоса. У једном случају је складиштар онемогућио контролу – уклоњене су мердевине на силосима, саопштило је Министарство пољопривреде.

Код 26 складиштара је неопходно урадити додатне провере, јер је регистрован промет робе у периоду вршења контроле што онемогућава коначан закључак о стању квалитета и квантитета робе.

Пољопривредни инспектори су присуствовали и сачињавали записнике при свакој појединачној контроли током које је “Југоинспект“ доо Београд вршио послове мерења и узимања узорака у силосима.

Званични извештај ће комисија, коју осим представника Министарства пољопривреде чине представници Републичке дирекције за робне резерве (РДРД) и Министарства трговине, сачинити када стигну лабораторијски резултати узорака.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Министарство рударства и енергетике планирало депонију од 6.000 тона арсена у Јадру

Министарство рударства и енергетике планирало депонију од 6.000 тона арсена у Јадру

Министарство рударства и енергетике често се понаша као да управља територијом од више милиона квадратних …

"Путеви Србије", "ЕПС" и "Инфраструктура железница" крше јавне набавке и добијају огромне субвенције, направили штету од око милијарду евра

“Путеви Србије”, “ЕПС” и “Инфраструктура железница” крше јавне набавке и добијају огромне субвенције, направили штету од око милијарду евра

„Путеви Србије”, „Електропривреда Србије” и „Инфраструктура железница” су начинили неправилности у спровођењу тендера и направили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *