Родитељи погинулих у бомбардовању Мурина: Милове нове лажи отварају старе ране

Родитељи погинулих у бомбардовању Мурина: Милове нове лажи отварају старе ране

Само уколико Мило Ђукановић јавно каже да бивши амерички предсједник Бил Клинтон лаже када говори о томе да је црногорски премијер тражио да НАТО 1999. године бомбардује Мурину спремни смо да му повјерујемо и опростимо смрт нашег сина, саопштили су за „Дан“ Мирко и Момирка Кнежевић, родитељи дјечака Мирослава, страдалог током НАТО бомбардовања Мурине 1999. године.

Огласили су се поводом недавних покушаја владиног комуникационог тима за чланство у НАТО да докаже како бивши амерички предсједник Бил Клинтон није изјавио да је Мило Ђукановић тражио бомбардовање Мурине 1999. године.

Замислите такву неозбиљност људи који би требало да буду озбиљни, а не да тврде час овако, час онако. Објављен је видео и текстуални аутора документарног филма „Пад Милошевића“ и Кингс колеџа у Лондону, у којем се налазе транскрипти. Сад се испоставља да то нико на свијету не може превести на српски језик, или како га Мило назива, „црногорски”, већ једино неко кога он пројектује. Изгледа да Ђукановић боље умије да лаже на том језику“, навели су родитељи Мирослава Кнежевића.

Портал ИН4С објавио је раније наводе Клинтона да је добио информације да „Ђукановић тражи бомбардовање локација гдје су они који су против њега и који су промилошевићевци”.

klinton i djukanovic Родитељи погинулих у бомбардовању Мурина: Милове нове лажи отварају старе ране

У БиБи-Сијевом филму се истиче да је Влада Црне Горе „била подршка у плановима НАТО-а”. Клинтон је рекао да га је послие гађања циљева у Црној Гори телефоном позвао тадашњи француски лидер Жак Ширак и питао о чему се ради. Клинтон му је рекао да је бомбардовање циљева у Црној Гори тражио Ђукановић.

Умјесто Ђукановића, на ове наводе реаговао је комуникациони тим. Покушавајући да негирају Ђукановићеву одговорност послужили су се фалсификовањем превода тврдећи да ријеч енглеска „apparently“ не значи „очигледно“ већ „наводно“. Тиме су покушали да прикажу јавности како Ђукановић у ствари није тражио НАТО бомбардовање циљева у Црној Гори, међу којима је и Мурина.

Родитељи Мирослава Кнежевића сматрају да је апсурдно то што умјесто Клинтона неки комункациони тим Савјета за чланство у НАТО покушава да демантује да је некадашњи амерички предсједник рекао да је Ђукановић тражио бомбардовање Мурине.

Клинтон је пренио оно што је Мило рекао и никад то није лично демантовао. Ми смо и раније децидно казали, и понављамо нека Мило каже да Клинтон лаже и онда ћемо му вјеровати и опростити смрт нашег сина. Ова прича је почела недуго након бомбардовања Мурине, а ми смо на то увијек подсјећали јавност па зашто Мило нешто коначно не одговори. Не може јер је истина да је тражио да НАТО авиони бомбардују Мурину колико год је упрегао сву клику свијета да то демантује“, поручују Кнежевићи.

murino1999 Родитељи погинулих у бомбардовању Мурина: Милове нове лажи отварају старе ране

Кад им први покушај да фалсификовањем превода прикрију јасну одговорност свог шефа није прошао, владин комуникациони тим је прибјегао новој манипулацији, служећи се цитатом из поменутог документарног филма Жан Давида Левита, дипломатског савјетника предсједника Француске. Међутим, и превод његових ријечи са француског на српски језик потврдиле су да је у филму саопштено да је Ђукановић очигледно тражио бомбардовање Мурине.

Умјесто да аргументовано одговори на овакве наводе, Ђукановић се поново обрушио на новинаре причајући о некаквом „медијско-политичком тероризму“ и покушавајући да све доведе у везу са ишчекивањем одлуке о позиву Црној Гори у НАТО. Тврди да је сваког дана током 1999. године тражио да се заустави НАТО бомбардовање.

Према ријечима Мирка и Момирке Кнежевић, новим лажима и кроз фалсификовање превода Мило Ђукановић поново повређује ране породица жртава НАТО бомбардовања.

То потврђује да је њему далеко важнија власт од жртава. Небулоза је ово што су покушали да објасне како је „предсједнику Клинтону наводно било речено да Ђукановић Жели ваздушне нападе да би се ослободио промилошевићевих елемената”. Покушавају да тим „наводно“ избришу све оно што су претходно тврдили, па и тај Милов телефонски разговор, да је свака бомба која је тих дана пала на територију Црне Горе заправо пријетила да озбиљно поткопа позицију власти, говори да је њему важнија власт од свега живог и мртвог. Ово само потврђује да је управо из тих разлога Ђукановић и тражио бомбардовање Мурине“, истакли су Кнежевићи.

 

ИН4С

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Послао си снајперисту прво у Београд а онда и на српског патријархја. Не био ти ја у кожи...

Послао си снајперисту прво у Београд а онда и на српског патријархја. Не био ти ја у кожи…

ПОДГОРИЦА – Великосрпски национализам жели да искористи геополитичко преслагање, без обзира што је то Балкан …

Српска омладина више није аморфна маса у рукама западних вајара идеологија и културне политике

Српска омладина више није аморфна маса у рукама западних вајара идеологија и културне политике

Омладина која проговара, тражи свој израз на различите начине. И онда на протестима, литијама, спортским …

Један коментар

  1. E Milo Milo, milu li ti majku jebem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *