Насловна / Србија / Руководство аеродрома у Нишу одговорило Зорани Михајловић

Руководство аеродрома у Нишу одговорило Зорани Михајловић

Надзорни одбор и директор Јавног предузећа „Аеродром Ниш“ у заједничком саопштењу су навели да, у сарадњи са градским руководством Ниша, предузимају све мере како би се обезбедио несметан развој ваздушног саобраћаја на аеродрому „Константин Велики“.

Реагујући на наводе потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић о угрожености безбедности ваздушног саобраћаја на аеродрому „Константин Велики“, руководство аеродрома је саопштило да са градоначелницима Ниша – Зораном Перишићем и сада Дарком Булатовићем – четири године сарађују беспрекорно и да су резултати видљиви.

„Аеродром послује без икаквих субвенција, нема ни динара кредита, спроводи јавне набавке опреме за више од 300.000 евра и то од сопствених средстава и бележи историјски раст броја путника. Те 2014. аеродром је био пред банкротом, у дуговима од око милион евра, са 1.335 путника без редовног ваздушног саобраћаја и са четири неисплаћене зараде запосленима који су због тога штрајковали, а данас је то најстабилније јавно предузеће у Нишу“, подсећа се у саопштењу.

Додаје се да не постоје никакви проблеми на релацији Град Ниш – ЈП „Аеродорм Ниш“ и да покушаји да се резултати оспоре стварају климу која штети пословању аеродрома.

„Ми смо презадовољни сарадњом са градским руководством које у потпуности разуме ситуацију у којој се налазимо“, саопштено је.

У саопштењу се наводи да је ЈП „Аеродорм Ниш“ благовремено, 30. марта, доставио обрасце са захтевом за одобрење продужења уговора, а да је Град Ниш те захтеве доставио надлежном Министарству за локалну самоуправу.

„Дана 1. маја запосленима на одређено време није продужен уговор о раду јер није стигла сагласност надлежне комисије, те су радници потписали уговор са агенцијом која врши услуге ЈП ‘Аеродром Ниш’ и наставили са радом“, пише у саопштењу.

Додаје се да руководство аеродрома још увек чека документ надлежне комисије о одборавању захтева за запошљавање 35 радника.

Н1 Београд

Актуелно

Вучићев лоповски режим и даље крије уговор о концесији за аеродром „Никола Тесла“

Пре годину и три дана министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, главни извршни директор …

Локална власт у Нишу наредила да се прекрече графити са ликом Оливера Ивановића

Грађанска иницијатива „Србија, демократија, правда“ из Косовске Митровице оптужила је локалну власт у Нишу да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons