Насловна / Србија / Руководство аеродрома у Нишу одговорило Зорани Михајловић
Руководство аеродрома у Нишу одговорило Зорани Михајловић 1

Руководство аеродрома у Нишу одговорило Зорани Михајловић

Надзорни одбор и директор Јавног предузећа „Аеродром Ниш“ у заједничком саопштењу су навели да, у сарадњи са градским руководством Ниша, предузимају све мере како би се обезбедио несметан развој ваздушног саобраћаја на аеродрому „Константин Велики“.

Реагујући на наводе потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић о угрожености безбедности ваздушног саобраћаја на аеродрому „Константин Велики“, руководство аеродрома је саопштило да са градоначелницима Ниша – Зораном Перишићем и сада Дарком Булатовићем – четири године сарађују беспрекорно и да су резултати видљиви.

„Аеродром послује без икаквих субвенција, нема ни динара кредита, спроводи јавне набавке опреме за више од 300.000 евра и то од сопствених средстава и бележи историјски раст броја путника. Те 2014. аеродром је био пред банкротом, у дуговима од око милион евра, са 1.335 путника без редовног ваздушног саобраћаја и са четири неисплаћене зараде запосленима који су због тога штрајковали, а данас је то најстабилније јавно предузеће у Нишу“, подсећа се у саопштењу.

Додаје се да не постоје никакви проблеми на релацији Град Ниш – ЈП „Аеродорм Ниш“ и да покушаји да се резултати оспоре стварају климу која штети пословању аеродрома.

„Ми смо презадовољни сарадњом са градским руководством које у потпуности разуме ситуацију у којој се налазимо“, саопштено је.

У саопштењу се наводи да је ЈП „Аеродорм Ниш“ благовремено, 30. марта, доставио обрасце са захтевом за одобрење продужења уговора, а да је Град Ниш те захтеве доставио надлежном Министарству за локалну самоуправу.

„Дана 1. маја запосленима на одређено време није продужен уговор о раду јер није стигла сагласност надлежне комисије, те су радници потписали уговор са агенцијом која врши услуге ЈП ‘Аеродром Ниш’ и наставили са радом“, пише у саопштењу.

Додаје се да руководство аеродрома још увек чека документ надлежне комисије о одборавању захтева за запошљавање 35 радника.

Н1 Београд

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

ХАОС У НИШУ: Више од 300 аутобуса довезло људе из других градова да кличу Вучићу, сви добијају сендвич и воду 11

ХАОС У НИШУ: Више од 300 аутобуса довезло људе из других градова да кличу Вучићу, сви добијају сендвич и воду

Ниш је ове вечери центар Србије, али само за чланове Српске напредне странке. Они су …

Вучић забранио војну параду у Нишу заказану на годишњицу почетка НАТО бомбардовања 12

Вучић забранио војну параду у Нишу заказану на годишњицу почетка НАТО бомбардовања

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија у Нишу 24. марта обележити 20. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *