Руководство аеродрома у Нишу одговорило Зорани Михајловић

Руководство аеродрома у Нишу одговорило Зорани Михајловић

Надзорни одбор и директор Јавног предузећа “Аеродром Ниш” у заједничком саопштењу су навели да, у сарадњи са градским руководством Ниша, предузимају све мере како би се обезбедио несметан развој ваздушног саобраћаја на аеродрому “Константин Велики”.

Реагујући на наводе потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић о угрожености безбедности ваздушног саобраћаја на аеродрому “Константин Велики”, руководство аеродрома је саопштило да са градоначелницима Ниша – Зораном Перишићем и сада Дарком Булатовићем – четири године сарађују беспрекорно и да су резултати видљиви.

“Аеродром послује без икаквих субвенција, нема ни динара кредита, спроводи јавне набавке опреме за више од 300.000 евра и то од сопствених средстава и бележи историјски раст броја путника. Те 2014. аеродром је био пред банкротом, у дуговима од око милион евра, са 1.335 путника без редовног ваздушног саобраћаја и са четири неисплаћене зараде запосленима који су због тога штрајковали, а данас је то најстабилније јавно предузеће у Нишу”, подсећа се у саопштењу.

Додаје се да не постоје никакви проблеми на релацији Град Ниш – ЈП “Аеродорм Ниш” и да покушаји да се резултати оспоре стварају климу која штети пословању аеродрома.

“Ми смо презадовољни сарадњом са градским руководством које у потпуности разуме ситуацију у којој се налазимо”, саопштено је.

У саопштењу се наводи да је ЈП “Аеродорм Ниш” благовремено, 30. марта, доставио обрасце са захтевом за одобрење продужења уговора, а да је Град Ниш те захтеве доставио надлежном Министарству за локалну самоуправу.

“Дана 1. маја запосленима на одређено време није продужен уговор о раду јер није стигла сагласност надлежне комисије, те су радници потписали уговор са агенцијом која врши услуге ЈП ‘Аеродром Ниш’ и наставили са радом”, пише у саопштењу.

Додаје се да руководство аеродрома још увек чека документ надлежне комисије о одборавању захтева за запошљавање 35 радника.

Н1 Београд

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Јесте ли платили 160 милиона € одштете Securum Equity Partners за Зоранину соларну електрану?!

Јесте ли платили 160 милиона € одштете Securum Equity Partners за Зоранину соларну електрану?!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се преговара са америчком компанијом UGT Renewables …

АKАДЕМИЦИ МИНИСТАРKИ: "Нема доказа да је ова технологија БЕЗБЕДНА, патент Рио Тинта још није одобрен"

АKАДЕМИЦИ МИНИСТАРKИ: “Нема доказа да је ова технологија БЕЗБЕДНА, патент Рио Тинта још није одобрен”

Иако “Рио Тинто” наводи да има оверен патент да технологија прераде руде литијума и производња …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *