РУСИ РАСПАЛИЛИ ПО НАТО ЛОБИСТИМА У СРБИЈИ: Раскринкана Јелена Милић и Центар за евроатлантске студије! (видео)

РУСИ РАСПАЛИЛИ ПО НАТО ЛОБИСТИМА У СРБИЈИ: Раскринкана Јелена Милић и Центар за евроатлантске студије! (видео)

0
(0)

Чувени петербуршки 5 Канал, који је недавно пробио цензуру која је важила за АНТИ-НАТО протест у Београду, овог пута оплео је по НАТО лобистима у Србији!

Конференција је била организована са циљем да се „смањи интересовање Срба за Русију, да се покаже шта је то правилан поглед на Русију, да се објасни да на Русију не треба обраћати пажњу, да је не треба ни чути ни видети“, каже водитељка медија центра „Руски Експрес“ у репортажи која је емитована на руском Петом каналу.

[youtube url=“https://www.youtube.com/watch?v=gXw0T6-6hgk“]

Пре само неколико дана у Београду су организоване демонстрације против НАТО-а. Али Центар за евроатлантске студије на то не обраћа пажњу, као ни на резултате истраживања јавног мњења, који говоре о томе да 72% Срба има позитивно мишљење о Русији, и само 7% о НАТО.

У центру Београда се сада организује конференција против Русије под изговором да је Путин главна претња по будућност Србије. Центар за евроатлантске студије (CEAS) је стога поставио себи задатак да утиче на младе од 17 до 25 година, да се избори за њихово мишљење, извештава „Пети канал“.

Људи који су се спремили да говоре о „руској претњи“ толико су се били препали исте да нису пустили на конференцију руску екипу новинара, под изговором да нема довољно места, извештава дописница из Београда Катерина Лане.

„Видимо да утицај Русије у Србији расте. Нас плаши тај утицај. Он изазива у друштву ксенофобију, хомофобију, конзервативна расположења, повезана са Хашким трибуналом. Тако се преправља историја. Док је Србији потребна евроинтеграција, то је будућност наших младих, то је други квалитет живота“, рекла је директорка Центра за евроатлантске студије Јелена Милић.

А конференција је почела на понижавајући начин, каже Лане. Позивом да се ода пошта српским дипломатама у Либији које су убиле нико други до америчке бомбе, као и такозваним украјинским борцима које је убио кијевски режим, односно хулиганима са Мајдана које претварају у хероје новог света, саопштила је дописница „Руског Експреса“ и „Петог канала“.

Ослобођење.рс

фото: е-новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Русија јасна и гласна: Нема признања лажне државе

Русија јасна и гласна: Нема признања лажне државе

0 (0) МИНИСТАР спољних послова Србије Никола Селаковић допутовао је данас у Москву, где је …

Кремљ: Прерано говорити о времену и месту састанка Путина и Бајдена

Кремљ: Прерано говорити о времену и месту састанка Путина и Бајдена

0 (0) Кремљ сматра да је прерано говорити о конкретном датуму и месту одржавања могућег …

2 Коментара

  1. e glupi srbine a pogotovo ovi mladi peru vam mozak ko sektasi

  2. Potrebno je izvršiti deratizaciju Srbije, tj ukloniti plaćeničke pacove iz javnog i političkog života Srbije, zabranom NVO koje krše Ustav, zakone i rezolucije Skupštine, a pojedince privesti pravdi za teška krivična dela.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend