ТАДИЋ КОНАЧНО ОТВОРИО ДУШУ: Треба легализовати ПЕДЕРСКЕ БРАКОВЕ у Србији и одобрити им УСВАЈАЊЕ ДЕЦЕ!

ТАДИЋ КОНАЧНО ОТВОРИО ДУШУ: Треба легализовати ПЕДЕРСКЕ БРАКОВЕ у Србији и одобрити им УСВАЈАЊЕ ДЕЦЕ!

0
(0)

Мој став је да право те врсте (на брачну заједницу) мора бити испуњено у Србији – рекао је Тадић

Лидер Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић изјавио је да се залаже да у Србији буде правно регулисана брачна заједница особа истог пола, као и да тим паровима треба одобрити и усвајање деце по регулисаној процедури.

– Мој став је да право те врсте (на брачну заједницу) мора бити испуњено у Србији – рекао је Тадић у интервјуу агенцији Бета и додао да је правно регулисање заједница особа истог пола озбиљно “политичко, али и цивилизацијско питање“.

Према његовим речима, “цивилизацијски гледано”, није могуће имати реалистичну политику и политику која Србију пиближава Европској унији, а супротстављати се брачној заједници истога пола.

– Дакле, то просто мора да се прихвати. Независно од тога да ли је то корисно са становишта европских интеграција, овде се ради о елементарним људским правима. Дакле, да се омогући људима који имају међусобне емоције, да имају институционалну везу. Да институције штите њихов однос и њихова права – рекао је бивши председник Србије.

Тадић је казао да је неколико пута у време свог председничког мандата говорио о том питању, али да је “сада можда и кориговао” неке од својих ранијих ставова када је реч о усвању деце у истополним заједницама.

– Ја сам заступао становиште да држава која је учесник у поступку усвајања детета вероватно не би требало да дозволи усвајање деце у истополним браковима. То је сада врло критична тачка у којој морамо и политички да донесемо став да ли смо за или против тога. Данас мислим да је више аргумената да се и усвајање деце може одобрити, по регулисаној процедури – казао је Тадић.

Тадић је рекао да зна да у Србији за то не постоји већина.

– Улога политичара није увек да кажу оно што је мишљење већине. Дискутовао сам о томе и са својим колегама психолозима. Веома су различита мишљења. Нема коначног става. Имамо случајеве да учесници у брачној заједници, који су добили право усвојења, не обављају у правом смислу своју родитељску функцију, иако су различитог пола. То је аргумент зашто не бисмо дали шансу особама истог пола да имају право на родитељство – казао је лидер СДС-а.

Он је рекао да је за децу без родитељског старања која су смештена у установе, најбоље решеје смештање у породице.

– Ту је проблем зато што не постоји мушки и женски идентитет који обезбеђује хармоничан психолошки развој. Да ли је хармоничнији развој деце која живе у сиротиштима, него у оваквим породицама, један је од предмета дискусије. Тако да сада ја у овом разговору коригујем свој став који сам рекао пре осам или девет година и мислим да има вше аргумената да се дозволи и усвајање деце – навео је Тадић.

Телеграф.рс, Бета

фото: Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Хвала Богу да и ти ВЕЛЕИЗДАЈНИЧЕ једном истину проговориш! (видео)

Хвала Богу да и ти ВЕЛЕИЗДАЈНИЧЕ једном истину проговориш! (видео)

0 (0) Дал је луд ил је глуп? Или је луд и глуп? Шта ви …

Вучићева напредна секта легализије хомосексуални брак за пар месеци!

Вучићева напредна секта легализије хомосексуални брак за пар месеци!

0 (0) Да ли ће Србија добити истополне заједнице, сурогат-материнство, забрану физичког кажњавања деце, алиментациони …

6 Коментара

  1. srbijo narode imate li vi iole pameti pa pogledajte nezna se ko je gori ili ovi ili ostali koji dođu na vlast terajte to dizite bunu protiv vlasti i ovih gamadi

  2. Судећи по томе у шта је израстао Борис Тадић , ни класична породица не даје увек услове за формирање ментално стабилне личности, а о истополној вези да и не говорим. Дете је резултат мушко-женске везе, и припада бризи исте.
    Насрнули сте на класичну породицу да је поцепате , растурите, омаловажите, а у истом пакету промовишете истополну…….

  3. Jebem mater i tebi Tadicu i svima koji su nalik tebi.Obrati paznju,rekao sam MATER,a ne oca.

  4. од када је тебе изјебо тома гробар ти си начисто побудалио.

  5. Pa ovaj i sam potiče iz pederskog braka za to se i zauzima za tako nešto, a šta na to kaže njegov muž, da li se slaže, kakvo je njegovo mišljenje?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend