Насловна / Свет / ЕвроАзија / Руси тестирали интерконтинеталну балистичку ракету која лети 20 пута брже од звука! (видео)

Руси тестирали интерконтинеталну балистичку ракету која лети 20 пута брже од звука! (видео)

КРЕМЉ је објавио да су руске Ракетне стратешке снаге по налогу Владимира Путина тестирале ракетни систем „Авангард“. Такође: да је тестирање било успешно.

У саопштењу се наводи: „Након што је стигао у Национални центар за управљање одбраном – Путин је издао команду да се приступши тестирању. ракета је стартовала из позиционог рејона Домбровскиј, а условни циљ био је на полигону Кура на Камчатки. За време лета, крстарећи блок је – при хиперсоничној брзини – извео вертикална и хоризонтална диригована маневрисања и у превиђено време погодио циљ“.

Путин је честитао творцима „Авангарда“, учестницима тестирања и Министарству одбране РФ на „одлично обављеном послу“.

Први пук система „Авангард“ почеће наредне године бојево дежурсто у саставу Домбаровске дивизије Ракетних стратешких снага.

„Авангард“ је сасвим нова реч у ракетним технологијама јер на интерконтиненталним удаљеностима може да лети и преко 20 пута брже од звука.

Путин је у марту рекао да ће „Авангард“ Русији дати неколико деценија гарантоване безбедности јер ће успешно заобилазити и пробијати све постојеће а и будуће ситеме противракетне одбране.

Председник московске Академије за геополитичке проблеме – доктор војних наука Константин Сивков – поводом успешног испробавања могућности „Авангарда“ рекао је да је Русија најмање 5-6 година испред САД на плану интерконтиненталних балистичких ракета са хиперсоничном бојевом главом.

Објаснио је: „Американци конкурента `Авангарду` имају тек у фази пројекта. А Русија са `Авангардом` савладава сваку и свачију противракетну одбрану“.

Факти

Актуелно

Промоција књиге Владимира Кршљанина „Србија и Русија-Аргументи за нову политику“ (видео)

У препуној сали Руског дома у Београду синоћ је одржана трибина под називом «Перспективе српско-руских …

Вук Драшковић: „Добро је што се СНС одрекла мајчице Русије“

Kоалициони партнер СНС Вук Драшковић, увек хвали политику Александра Вучића, баш као и Чедомир Јовановић. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons