Русија уз источну границу NATO поставила „Искандере“ који нишане америчку ПРО

ДОГОДИЛО се управо оно што уопште није желео NATO и од чега су понајвише зазирале балтичке државице и Пољска.

Руски оперативно-тактички ракетни системи „Искандер“- који су у стању да неутралишу и америчку противракетну одбрану – појавили су се на самом западу Руске Федерације – у Калињинградској области. И, не да оду него да остану. Бар неко време, а можда и задуго.

Председница Литваније – Далија Грибаускаите – тим поводом је већ стигла да изјави:

„Стигли су и ту ће се стално налазити и бити у непрекидној приправности. Искандери нису претња само Литванији него – половини држава Европе“.

Литвански министар одбране, Рајмундас Кароблис, обзнанио је да су стигли бродовима у калињинградску луку и да им је већ припремљена „сва потребна инфраструктура“.

Москва није ни покушала да демантује распоређивање „Искандера“ на самом западу државе.

Шеф комитета Државне Думе за одбрану – генерал Владимир Шаманов – тим поводом је био сасвим јасан:

„Да, поставили смо их. Страна војна инфраструктура уз наше границе (америчка) аутоматски се нашла на листи циљева за примарно уништавање. NATO смо знатно раније упозорили да ћемо управо ове ракете ракете – буде ли потребно – разместити и у Калињинградској области“.

„Искандери“, који могу имати и нуклеарне бојеве главе, биће под командом 152-ге гардијске ракетне бригаде која је дислоцирана у Черњаховску. Замениће оперативно-тактичке системе претходне генерације Точка-У.

Москва је још од 2008-ме упозоравала САД и западну војну алијансу да „Искандери“ могу бити постављени у Калињинградској области. Али, уопште не због тога да би држали у шаху „половину европских држава“.

Њихов задатак је – дође ли до великог рата – да током првих неколико минута униште све елементе америчке ПРВО у Европи, првенствено у Пољској. Руском војном врху је управо тих неколико минута потребно за сигурно извођење узвратног нуклеарног удара интерконтиненталним балистичким ракетама.

Са „Искандерима“ на границама Литваније и Пољске Русија је себи гарантовала могућност да гарантовано узврати на амерички нуклеарни напад са запада великих размера. Поготово што ће и „Искандери“ и територија око њих бити под заштитом С-400…

Факти

Актуелно

Русија: САД притискају опозицију у Македонији да би увукле земљу у НАТО

Сједињене Америчке Државе притискају опозицију у Македонији како би увукле ту земљу у НАТО, такво …

Матео Салвини: Санкције које је ЕУ увела Русији потпуно апсурдне и оне су економска, социјална и културна лудост – Италија неће подржати њихово продужење

Санкције које је Европска унија увела Русији су економска, социјална и културна лудост и Италија …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons