Насловна / Свет / Хелм / Новартис корпумпирао грчку владу, велика корупционашка афера тресе Грчку

Новартис корпумпирао грчку владу, велика корупционашка афера тресе Грчку

Грчки тужиоци саопштили су да имају имена осам бивших министара и два бивша премијера који се доводе у везу са истрагом о корупцији, али нису навели о коме се тачно ради, преноси ББЦ.

Према наводима истраге, фармацеутска компанија Новартис плаћала је докторима да прописују лекове те компаније по вишим ценама, а тужилаштво наводи да су бивши политичари за то добијали мито.

Како се наводи, осумњичени су били на власти од 2006. до 2015. године, а компанија Новартис је саопштила да сарађује у истрази.

Тужилаштво је навело и да је Грчка тако оштећена за милионе евра и то у време финансијске кризе, а агенција АМНА навела је, на основу сведочења 20 особа, да је Новартис платио 50 милиона евра политичарима.

Почели избори: Грци одређују финансијску будућност земље

Грчки медији објавили су имена бивших политичара који су наводно повезани са афером, а сви они су демантовали да су умешани.

Међу њима је и бивши премијер Антонис Самарас који је казао да се ради о клевети и најавио тужбу против актуелног премијера Алексиса Ципраса.

Сва документа у вези случаја предата су грчком парламенту који би требало да одлучи да ли ће против бивших министара и премијера бити покренута истрага.

Актуелно

КО ОВО ПЛАЋА? Потрошено пола милиона евра на СНС сутобусе!

Велика полемика се дигла у српској јавности након што је преко 1200 аутобуса из разних …

Резултат полицијске акције: Две трећине ухапшених пуштено на слободу

Две трећине ухапшених у прошлонедељној акцији полиције пуштено је на слободу, а против више од …

Један коментар

  1. Пустите Грчку, шта је са нашим политичарима, министрима, секретарима у министарству здравља, лекарима? Још није ни начета тема Томице Милосављевића, а дошло је после њега неколико министара…
    Новартис је присутан , купио је Торлак, како за које паре од кога?
    Ајде мало да поспремимо наше двориште, можда се ту нађе део одговора, у облику системског маркентиншког подухвата века….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons