Насловна / Свет / ЕвроАзија / Руска „Сова“ изазива халуцинације и `збуњује` нишане, даљиномере и противтенковске ракете (видео)

Руска „Сова“ изазива халуцинације и `збуњује` нишане, даљиномере и противтенковске ракете (видео)

РУСКИ специјализовани војни телеканал „Звезда“ објавио је видео снимак о тестирању станице за визуелно-оптичка ометања „Филин“ („Сова“).

Видео се појавио само дан након што је британски лист The Times објавиo да је системом „Филин“ опермљена и руска фрегата „Адмирал Горшков“ која се приближила – остајући у међународним водама и „под присмотром ракетног разарача Defender“ – британској војној бази код Лосимута, на територији Шкотске.

Исти лист је навео да „Филин“ изазива код противничких војника халуцинације и привремено слепило.

„Звезда“ открива да тај систем у сумрак и ноћу „неутралише противничке нишане, даљиномере, устројства за ноћно осматрање и системе за навођење противтенковских ракета на растојањима до пет километара“.

Функционисање „Филина“ тај телеканал описао је овако:

„Прво се на броду укључује нешто налик на моћни пројектор, а он се одмах потом претвара извор сметњи који заиста може за одређено време ослепити противника, изазвати халуцинације и дезоријентисати његову апаратуру“.

„Филин“ – који је произведен у Санкт-Петербургу, у фирми која је део државне војне корпорације „Ростех“ – већ је постављен на више руских ратних бродова.

Прва његова верзија имала је домет од два километра, али сада нове модификације „Филина“ привремено заслепљује и онеспособљава технику противника и на растојањима до пет киломретара.

Нови „Филин“ – како је открио Владимир Жаров, један од његових `отаца` – деловаће убрзо и у светлом делу дана. Са истим ефектима као ноћу. Са вртоглавицом, мучнином и белим мрљама које `плове пред очима`.

Факти

Актуелно

Руски експерти о Берлину: Модели који се нуде нису примењиви за Балкан

Самит у Берлину показао је да је косовски конфликт у ћорсокаку и да нема нарочитих …

Од данас – ВЕРСКО ИЗУЗЕЋЕ ПРАВОСЛАВНИХ од обавезних вакцинација – службено потврђено у Русији!!!

Док се не изјасни СПЦ, верници у Србији се могу позивати на званичан став Руске …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *