РУСКИ АМБАСАДОР УПОЗОРАВА ВУЧИЋА: Даo си нам реч, пази шта радиш!

0
(0)

Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин рекао је да добре односе између Русије и Србије могу да спрече само неки параноични русофоби, али да такве појединце не види у Влади Србије.

Чепурин је рекао да Москва држи премијера Србије Александра Вучића за реч и да се нада да ће састав нове владе Србије бити способан да оствари велике задатке у вези са развојем српско-руских односа.

– Имамо потпуно поверење у изјаву српског руководства о тежњи да се ојачају везе са Русијом у духу стратешког партнерства – рекао је Чепурин за београдску „Политику“.

Он је навео да је Вучић на недавном сусрету у Москви са руским председником Владимиром Путином потврдио континуитет српско-руске сарадње и узајамну тежњу ка продубљивању односа у свим областима, а посебно у привредној сфери.

– Важна ствар је да је за реализацију ових задатака заинтересована пре свега сама Србија, у привредној, политичкој и духовној сфери – додао је Чепурин.

Он је рекао да није у традицији Русије да намеће одлуке о унутарполитичким решењима и да полази од тога да ће у будућој влади Србије бити одговорни људи способни да воде рачуна о интересима Србије и благостању њених грађана.

Русија задовољна постигнутим

Чепурин је рекао да је Русија задовољна резултатима недавног састанка у Москви Вучића и Путина, после ког је уследио и позитиван сигнал у вези са режимом слободне трговине између Србије и Евроазијске економске уније (ЕЕУ).

Он је навео да ће се преговори Србије са ЕЕУ одвијати много оперативније него са ЕУ, јер нема разлога за одуговлачење и зато што ће се разматрати само привредни аспекти, пошто је ЕЕУ за разлику од ЕУ економска унија, а преговори трају до годину дана.

Према његовим речима, центар развоја преместио се на Исток, а Руси и Срби требало би сада да буду више усмерени према Истоку, ако желе висок темпо развоја и напредак.

– Ако у оваквим условима Русија и Србија или Кина и ЕЕУ желе да успоставе односе који могу да помогну привредни развој, коме то смета? – упитао је Чепурин.

Он је додао да је Србија за Русију важан партнер у овом делу Европе и да је та сарадња базиранана принципима равнправности, прагматизма и узајамног поштовања.

– Чврсто подржавамо сувенитет и територијални интегритет Србије. Наши односи имају огроман потенцијал и сигуран сам и добру будућност – рекао је Чепурин.

Интермагазин

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јереван: Јерменски народ уништио зграду владе после издаје државног руководства (видео)

5 (5) Грађани Јеревана су током протеста у понедељак увече против одлуке о окончању рата …

Чланица ОДКБ-а Јерменија је капитулирала!

5 (4) Баку сматра да је Јереван у суштини капитулирао потписивањем документа о прекиду ратних …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend