fbpx

САД: Мање војника и борбених бригада

0
(0)

У великом реструктуирању, Војска САД смањује број активних борбених бригада са 45 на 33 и премешта хиљаде војника, што су кораци у испуњењу дугорочног плана за смањење броја војника за 80.000.

Званичници наводе да ће ове промене довести до елиминисања бригада у 10 војних база у САД до 2017. године, Војска ће такође укинути још хиљаде послова, укључујући послове војника у јединицама које подржавају бригаде. Две бригаде у Немачкој већ имају заказан датум за распуштање. Званичници су детаље планова о смањењу војних снага обезбедили под условом да остану анонимни, јер нису овлашћени да у јавности о томе говоре.

Војска се смањује на 490.000 припадника са 570.000, колико је имала у време најжешћег рат у Ираку. На тај начин оствариће се уштеде у буџету, а потребне су и јер је рат у Авганистану и Ираку завршен. Додатна смањења могла би да се догоде, ако Когрес дозволи да се смањење аутоматски пренесе и на наредну годину.

Иако се очекује да ће ове мере имати мање утицаја на веће војне базе као што су Форт Худ у Тексасу или Форт Браг у Севрној Каролини, оне би могле да буду болне за заједнице око неких мањих база као што је Форт Нокс, где је тренутно стационирана само једна бригада.

Других седам база које ће изгубити бригаде су Форт Лис у Тексасу, Форт Кемпбел у Кентакију, Форт Карсон у Колораду, Форт Друм у Њујорку, Форт Рајли у Канзасу, Форт Стјуарт у Џорџији и Бази здружених снага Луис Макорд у Вашингтону. Војници из распуштених бригада биће премештени у друг јединице. Бројке о смањењу познате више од годину дана, али су лидери Војске радили на томе како да дођу до тог смањења.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

За два месеца у Америци због коронавируса без посла остало 37 милиона људи

0 (0) Још три милиона Американаца поднело је прошле недеље захтев за добијање помоћи за …

Војна возила и полицијске патроле између Подгорице и Никшића: Сви морају да кажу куда иду (видео)

0 (0) На излазу из Подгорице ка Никшићу примећен је од јутрос велики број војних …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *