Сад се и Чедомиру Јовановићу привиђају украјински и босански сценарио јер му је вероватно баш као и Вучићу савест мирна

Сад се и Чедомиру Јовановићу привиђају украјински и босански сценарио јер му је вероватно баш као и Вучићу савест мирна

У Србији неће и не сме бити немира попут оних у Украјини или БиХ, каже лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Нећу учествовати у великој коалицији какву замишљају Дачић и Тадић, рекао је Јовановић. Председник војвођанског ЛДП-а поручио да је доношење новог устава приоритет либерала након избора.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да у Србији неће и не сме бити немира попут оних у Украјини или БиХ, јер постоји излаз из беде на коју су грађани били осуђени због лоше политике која се годинама водила, а излаз је у политици коју нуди ЛДП.

“Само у миру нешто можете да створите, да покренете фабрике које су стале, јер реда и мира није било. Само у миру можемо поново да подижемо школе и факултете, јер су стали и пропали у немиру. Само у миру можемо опет да обновимо болнице. Само у миру Србија може да ради”, рекао је Јовановић у Нишу.

У Србији, према његовим речима, коначно мора стасати генерација која ће за себе моћи да каже да је рођена и да живи у миру.

Лидер ЛДП-а је истакао да је Ниш пропао због погрешне политике која своје упориште има у Београду и да је неопходно да сви што пре крену у посао који се мора урадити у Србији.

“Гласајте за ЛДП и већ 17. марта почните од Ниша да правите град који ће бити вредан колико су вредни најбољи у њему. Ако од другог зависи, а не од вас, ваш град ће бити несигуран као што је несигуран и мој. Оно што желим вашој деци тражим за своју децу у Београду, па нека Нишлије бирају првог човека нишке полиције, Београђани првог човека београдске полиције, Новосађани првог човека своје полиције, и школа, универзитета и председника суда, па ће тада бити реда”, казао је председник ЛДП-а.

Јовановић је, настављајући полемику са лидером СПС-а Ивицом Дачићем и председником Нове демократске странке Борисом Тадићем, рекао да та странка неће учествовати у великој коалицији какву замишљају Дачић и Тадић.

“Да смо хтели са једним и са другим не бих био овде данас пред вама и не бих могао да вам кажем – Србијо, време је. За кога? За овог Дачића што 25 година није стигао да уради оно што треба да ради, а урадио је све што не сме да се ради? Или за овог другог, Тадића, који се с њим помирио, зато што другачије на трон није могао да дође? Од 2008. године уништава ову земљу више и теже него сви пре њега, пропушта шансу за шансом”, рекао је Јовановић.

Мијић: Војводина да доноси свој статут или устав

Председник војвођанских либерала Душан Мијић каже да Скупштина Војводине треба да доноси “статут или устав” Војводине, а не да се Статут, као данас, потврђује у Скупштини Србије, и заложио се да Србија буде уређена као “сложена држава”.

“Потреба за доношењем новог устава је приоритет ЛДП-а након избора. Никакво понижавање Војводине личним диловима међу политичарима није прихватљиво, већ институционално решење којим би Војводина и њена скупштина и влада биле доведене у равноправан положај унутар сложене државе Србије”, навео је Мијић у саопштењу за јавност.

Мијић је оштро критиковао председника Нове демократске странке Бориса Тадића и оптужио га да је један од криваца за доношење актуелног Устава Србије, којим је аутономија Војводине сужена, као и за потписивање “штетног” енергетског споразума са Русијом.

Мијић је за Тадића рекао и да је директно одговоран за именовање судија Уставног суда, суда који данас “љушти и статусну фасаду” аутономије Војводине.

Додао је да је Тадић заборавио да је продао НИС руском “Гаспромњефту” за 400 милиона евра.

“Од тада је НИС само у Банату извадио четири милијарде долара банатске нафте, уз безначајну рудну ренту”, навео је Мијић и поручио бирачима Лиге социјалдемократа Војводине, која на изборе излази у коалицији са Тадићевим НДС-ом, да добро размисле за кога ће гласати.

 

РТС

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Аустралија: Народу у Мелбурну доста закључавања, растерали полицију са улице (видео)

Аустралија: Народу у Мелбурну доста закључавања, растерали полицију са улице (видео)

Полиција је данас у Мелбурну бибер спрејом растерала демонстранте који су протестовали против стогих мера …

Ово је лудило - бране Црну Гору, а поздрављају са окупаторским поздравом Вива веро Монтенегро! (видео)

Ово је лудило – бране Црну Гору, а поздрављају са окупаторским поздравом Вива веро Монтенегро! (видео)

Аутор и водитељ Никша Булатовић МилијанаБалетић, ВиваМонтенегро, Митрополит Јоаникије Ово је лудило – бране Црну …

9 Коментара

  1. al da stane u prve redove i DA DOBIJE METAK DUM-DUM

  2. ma vidite da se navukao na neki novi materijal pa nezna ni gdje sa nalazi a kamoli sta bulazni

  3. on jadnik vise ne zna ni gde gleda ni sta radi

  4. MAJMUNE, BRAŠNO I HEROIN NISU ISTO! ODAKLE TI PARE DA KUPIŠ FIDELINKU??? KO SI BRE TI DA PLJUJEŠ PO OVOM NARODU IZRODU PROKLETI?? DA IMAM SAMO 5 MINUTA VLAST, TI BI U RUDNIK ZAVRŠIO DA OSETIŠ KAKO SE ZARADJUJE DINAR PROKLETNIČE NARKOMANSKI!!! JEBEM LI TI SVE LOPOVSKO!

  5. majmuncino jedna zar mislis da ti trebas nekom u koaliciji. Jebote ko te i podrzava …….

  6. Cedi se izgleda prividjaju zmajevi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *