Насловна / Свет / Хелм / Шарени поново блокирали раскрснице у Скопљу
Шарени поново блокирали раскрснице у Скопљу 1

Шарени поново блокирали раскрснице у Скопљу

Учесници антивладине „Шарене револуције“ данас у подне су у Скопљу по други пут блокирали прометне раскрснице у централном делу града, што је довело до краткотрајње саобраћајне гужве.

 Демонстранти су четири раскрсница око један сат блокирали аутомобилима који су имали импровизоване регистрације „шарена револуција“, а учесници блокада су носили македонске заставе.

Током блокаде код Саборног храма десио се и мањи инцидент када је један возач мотора упао међу демонстранте и почео да вређа активисте грађанског покрета „Протестујем“. Према локалним медијима, присутни грађани су успели да удаље изнервираног мотоциклисту који је приликом одласка умало прегазио бициклисту.

Представници „Шарене револуције“ су поручили да су блокаде булевара у Скопљу начин изражавања револта и да на тај начин желе грађанима да предоче како су у Македонији годинама блокоране институције.

„Ми живимо у блокираној држави са блокираним приступом правди. Са блокираним и партијским институцијама“, поручили су демонстранти, наводечи и да блокаде саобраћаја јер, власт ВМРО ДПМНЕ Николе Груевског „реагује једино на притисак и на гласне грађане“.

Шарени поново блокирали раскрснице у Скопљу 2

Организатори „Шарена револуција“ јуче су обуставили свакодневне вечерње протесте улицама Скопља и других градова и најавили чешће организовање блокада попут герилске акције блокада раскрсница у Скопљу која је први пут организована 1. јуна, када је на пола сата заустављен саобраћај на три раскрснице.

Организатори су данас истакли да „Шарена револуција“ неће стати и ако се изборе да ВМРО ДПМНЕ оде са власти, најављујући да ће продужити разним форме притиска пошто је Македонији потребно да много промена.

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

"Пола Македоније гори, никога није брига" 12

„Пола Македоније гори, никога није брига“

Скопље — Највећа опозициона странка у Македонији ВМРО-ДПМНЕ каже да пола Северне Македоније гори у …

Велики пожари захватили Македонију (видео) 13

Велики пожари захватили Македонију (видео)

КАВАДАРЦИ – У источним деловима Северне Македоније евакуише се становништво због великих пожара, у кавадарском …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *