Саша има 4 деце и нико не жели да му изнајми стан: Чим чују колико их је, затварају му врата

Саша има 4 деце и нико не жели да му изнајми стан: Чим чују колико их је, затварају му врата

Ко не зна столара Милета, Милорада Јурковића, кога је цела Србија упознала када је почео да прави и донира столице за храњење? Е, па када је столар Миле недавно апеловао на друштвеним мрежама да се помогне човеку који не може да изнајми стан на овој зими, а има четворо деце, и ми смо схватили да морамо да помогнемо.

Једини начин како новинари знају је писањем. Можда ће овај текст неког подстаћи да изађе у сусрет бројној породици Котур.

Тату Котура позвали смо баш док је ишао да погледа стан. Недељу дана је већ код пријатеља, али је то само привремено, каже.

– Највећа је фора наћи било где – објашњава Саша Котур.

– Можда би примили мене и жену, можда и једно, двоје деце, али кад кажете да имате четворо, то је као да имам гремлине, не децу! Сви станови, а обишао сам их и сам не знам колико, су за студенте и самце. А и средина је грејне сезоне и нема превише станова у понуди. За ове три недеље, колико тражим, потрошио сам сигурно бар једну кирију. И не радим, јер морам да тражим стан!

Саша каже да је по професији грађевинац, бави се и молерајем. На питање шта станодавци мисле да ће деца “урадити” њиховим становима па се толико “плаше” малишана, он каже, све што деца “окрече”, он може да среди.

Најстарија Сашина ћерка је Анђела, она има 6 година, њена млађа сестра Анастасија има 4. Близанци Александар и Анђелко у септембру су напунили 2 године. Један, каже поносни отац, више личи на старију ћерку, други на млађу.

– Разгласио сам да тражим стан на линијама 3 и 9, јер ми ћерке иду у вртић у Петроварадину. Али, ако не нађем ту, онда било где, стварно је тешко, али наћи ћемо ваљда – објашњава Саша Котур.

Према његовим речима, чак су га у једној агенцији саветовали да не каже да има децу.

– Али, нећу, нисам хтео да лажем! Шта кад дођу по кирију и виде децу? Не, то није решење – каже тата Котур, а и ми се сложисмо да не треба да крије ни прећути какво благо има код куће.

Саша прича да су скоро три године живели у једном стану без проблема, под уговором.

– Госпођа Споменка је била баш фер. Нису успели да продају стан, а и у међувремену се син оженио и дошли су у тај стан он и жена. Имао сам проблем два месеца да нађем други. Е, тај стан у коме смо били два месеца је као продат и ми смо морали да изађемо. Били смо и у Каменици једну сезону, пријављени код те жене, баш нам је помогла, супруга је тада била у седмом месецу трудноће.

-Претпрошле недеље нас приме у један стан од 65 квадрата, ја одем тамо по други пут, кад газдарица каже “звала ћерка из Америке, рекла није то стан за децу тог узраста” – објашњава све проблеме Саша Котур.

Како је столар Миле написао на Фејсбуку два човека су се одазвала његовом апелу и понудила да плате станарину за ову породицу, за два месеца, али стана, још увек, ниоткуда. Дотле ће Саша Котур сваки дан возом путовати до породице, смештене код пријатеља.

Телеграф.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

БРАВО ВУЧИЋУ! Србија први пут има испод 62.000 новорођених беба и више од 115.000 умрлих

БРАВО ВУЧИЋУ! Србија први пут има испод 62.000 новорођених беба и више од 115.000 умрлих

Када је реч о демографији, прошла година је била поражавајућа за Србију, први пут од …

Писмо Лекара за етику институцијама: Ако наставите пропаганду вакцина, следе тужбе

Писмо Лекара за етику институцијама: Ако наставите пропаганду вакцина, следе тужбе

ЈАВНО ОБАВЕШТЕЊЕ О ЛИЧНОЈ ОДГОВОРНОСТИ ЛЕКАРА И ОДГОВОРНИХ ЛИЦА у вези са одлукама, поступцима или …

Један коментар

  1. Kako pravis tolko dece a nemas reseno stambeno pitanje, ne razumem?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *