fbpx

СДА наоружава исламске фанатике у Босни

0
(0)

БАЊАЛУКА – Недавно откривено складиште оружја у Тешњу је само део оружја и разног арсенала који се крије на подручју ове општине. Уколико Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) буде истрајна у расветљавању овог случаја на видело би коначно могло да изађе како после рата скривало оружје, али и да се отвори прича о вехабијама и полигонима за обуку на подручју Тешња.

СИПА је добила недавно и пријаву за организовани криминал, корупцију, организовање вехабија и обуку за тероризам против Исмета Бегића који је, као и недавно приведени државни посланик Шемсудин Мехмедовић, члан СДА и његов близак сарадник.

Бегић је како се наводи, под покровитељством Бакира Изетбеговића организовао камп у околини Завидовића за обуку вехабија и муџахедина који се шаљу по договору у Сирију и друга ратишта у исламском свету.

Џевад Галијашевић, стручњак у борби против тероризма и ратни начелник општине Маглај, каже, за „Новости“, да је недавно хапшење Шемсудина Мехмедовића, високог функционера СДА, али и проналажење оружја на подручју Тешња, доказ да су људи који су у рату и годинама после били уз Мехмедовића, овом човеку окренули леђа и коначно преоговорили о злочинама, али и скривању оружја после рата.

– Очекујем да СИПА у наставку истраге око Мехмедовића и ратних злочина на подручју Тешња коначно разбије и похапси тешањску групу која је била ратни господар на овом подручју. Истрага СИПА дефинитвно мора да иде и до врха СДА на челу са Бакиром Изетбеговићем, јер ништа у рату није одрађено без знања централе СДА у Сарајеву – наводи Галијашевић.

Припадници СИПА уз асистенцију Оружаних снага БиХ, 10. јула пронашли су у селу Колашевићи, општина Тешањ, 588 кумулативних пројектила за ручни ракетни бацач, 589 барутних пуњења за пројектиле и 60 пројектила од 84 милиметра за бестрзајни топ. Ручни ракетни бацачи и барутна пуњења за пројектиле су иранског порекла, а пројектили за бестрзајни топ шведског порекла. н

ТУЖИЛАШТВО БиХ КРИВАЦ

Горан Зубац, директор Агенције за истраге и заштиту БиХ, коментаришући случај Мехмедовић и његово пуштање на слободу, поручио је да је у Тужилаштву БиХ нарушен принцип самосталности, законитости и професионалности, те да је ова правосудна институција прешла на терен националног и незаконитог.

– Изаћи ћемо ускоро у јавност са доказним материјалом који ће потврдити какво је понашање Тужилаштва у случајевима истрага које проводи СИПА – изјавио је Зубац и додао је СИПА четири месеца чекала на захтев Тужилаштва за притварање Мехмедовића и неко за то треба да одговара.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пољска запретила мигрантима: Ако приђете граници – пуцаћемо

4.9 (43) Пољска неће толерисати криминалне упаде, нити насиље на својим границама – категорички је …

Војни пензионери: Награда претворена у казну

5 (2) Војни пензионери: Награда претворена у казну Официри у пензији у писму премијерки и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *