Секс-скандал: Европски парламент — легло блудника и разврата

Секс-скандал: Европски парламент — легло блудника и разврата

Стразбур – Десетак асистенткиња у Европском парламенту у Стразбуру оптужило је заступнике тог законодавног тела Европске уније за сексуално злостављање. Оне тврде како је ова институција „легло малтретирања“.

Преступници су, наводно, виши заступници из свих политичких сфера, а међу њима су и бивши министри.

Жртве злостављања одлучиле су да прекину тишину након што је избио скандал са славним холивудским продуцентом Харвијем Вајнстином, након чега је кренула кампања по друштвеним мрежама.

Своју причу изнеле су новинару лондонског „Сандеј тајмса“.

Једна од запослених у Европском парламенту тврди како ју је један угледни заступник стар око 60 година, којег описује као ожењеног оца двоје деце, „неприкладно дирао“.

„Миловао ми је косу, затим мој врат и кренуо низ леђа… Скаменила сам се, била сам престрављена. Рекла сам то колегиници која ми је саветовала да га пријавим, али на крају нисам то учинила… Било ме је страх да ћу изгубити посао, бити посрамљена и да ће то уништити моју каријеру“.

Злостављачи нису именовани јер су тако захтевале њихове жртве које страхују да ће с њима морати да се суоче законским путем и тако да уништи каријеру.

Новинар „Сандеј тајмса“ наводно је видео СМС поруку коју је Ив Кушет, бивши француски министар заштите заштите животне средине и заступник Зелених у Европском парламенту, послао 25-годишњој асистенткињи свог колеге заступника.

У поруци ју је 71-годишњак прекорио јер је одбила позив на вечеру и додао како жели да са њом подели „страст, снове и маштарије“.

„Знам да је клише да старац зове младу, лепу жену. Али, страхујеш ли шта ће људи рећи… Или можда дрхтиш од сласног, а опет узнемирујућег ишчекивања“, написао јој је.

„Сандеј тајмса“ наводи и како је један виши заступник мастурбирао пред својом младом асистенткињом и како је један средовечни политичар пипкао своју помоћницу.

Једна 24-годишњакиња открила је како ју је један немачки заступник „вребао“ на састанцима и како се понашао врло неприкладно, због чега јој је било неугодно.

Још један заступник из Немачке оптужен је да је дирао по задњици 22-годишњу помоћницу на радном ручку на којем су разговарали о политичкој кампањи.

Девојка је тврдила како је ЕУ парламент легло злостављача јер заступници, који намерно запошљавају младе асистенткиње, сматрају да ни пред ким нису одговорни.

Кетрин Бердер из Клуба заступника Савеза либерала и демократа и чланица Одбора за борбу против узнемиравања рекла је како је јако тешко слушати о томе шта се догађа иза затворених врата.

„Кад неко има моћ над тобом, мораш да имаш велико самопоштовање и финансијска и друга средства како би могао да се извучеш из те ситуације… Заступници имају приличну политичку моћ и некад се понашају неприкладно“, рекла је Бердерова.

Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Масовни протести у Холандији због нових корона мера владе (видео)

Масовни протести у Холандији због нових корона мера владе (видео)

Више од 20.000 људи окупило се на протестима у Хагу због увођења нових корона мера …

Антихришћански вандализам у Европи достиже врхунац

Антихришћански вандализам у Европи достиже врхунац

У извештају Института Хајтстоун пише: „Неки напади, посебно против Римокатоличке цркве, дело су радикалних феминисткиња …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *