уторак , фебруар 20 2018

Шешељеви радикали партнери Вучићевих напредњака

ИАКО су тврдили да ће после локалних избора, одржаних 23. априла, бити опозиција, радикали у Врбасу постигли су коалициони договор за улазак у општинску власт са напредњацима. Председник ОО СРС Бојан Марковић рекао је да је ова странка после избора покушала да направи одборнички клуб са Покретом “Доста је било”, који је такође освојио два скупштинска мандата, као и радикали, али да је лидер ДЈБ Саша Радуловић одбио такав предлог.

– После тога су нам се јавили напредњаци и позвали нас да седнемо да разговарамо. Њихов је план био да прво с нама направе коалицију, да будемо њихов први партнер. Такође смо добили уверавање да у редовима напредњака неће бити људи који су нам сметали све ове године и које смо ми непрекидно прозивали – изнео је Марковић.

Он је објаснио да је мотив радикала за улазак у владајућу парламентарну већину био и смањење утицаја социјалиста на локалном нивоу.

– Мислимо да је доста било владавине СПС у Врбасу, који је 27 година гледао само себе. Три месеца пред локалне изборе СПС је стално подметао и радио свашта, и нашој странци, и лично мени и Душану Килибарди, другом одборнику СРС у новом сазиву СО. С друге стране, током предизборне кампање нико нас из СНС није дирао или провоцирао – нагласио је Марковић.

Он је додао да сматра како СРС у власти може доста да утиче на позитивне промене у општини Врбас, која је, како каже, дошла до дна.

Од укупно 36 одборничких места у Врбасу, листа “Александар Вучић – брже, јаче, боље” освојила је 17, тако да већ у коалицији са СРС може да формира владајућу већину са 19 мандата. Претпоставља се да ће у власт ући и Покрет социјалиста Александра Вулина са три освојена мандата, као и социјалисти са осам одборника. У опозицији ће сасвим сигурно бити ДЈБ, са два, и коалиција ДС, СДС и ЛСВ “Ослободимо Врбас”, са четири мандата.

БИВШИ ПРЕДСЕДНИЦИ ПОСТАЛИ ОДБОРНИЦИ

У ОЏАЦИМА, где су такође одржани локални избори 23. априла, подељено је 27 одборничких мандата, од којих је 16 освојила листа око СНС, пет СПС и по два ДС, ГГ “Оџаци могу боље” и СРС. Међу одборницима су, поред осталих, бивша начелница Западнобачког округа Латинка Васиљковић, досадашњи председник СО Горан Ђаковић (обоје из СНС) и двоје ранијих председника општине, Изабела Шерић (ДС) И Милан Ћук (СРС).

З. РАЈИЋ, Новости

Актуелно

Војислав Шешељ: Подржавам пројекат “Београд на води” – ми смо се за то залагали још пре 20 година

Носилац листе Српске радикалне странке Војислав Шешељ и кандидат за градоначелника Миљан Дамјановић обишли су …

Обрадовић поднео предлог за разрешење Вучића, Радуловић за – гласање о неповерењу Влади

НА конференцији у Народној скупштини председници Двери и Доста је било, Бошко Обрадовић и Саша …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons