Синдикат рудара за смену директора РТБ Бор

0
(0)

Синдикат рудара Србије РТБ Бор саопштио је да подржава иницијативу Синдиката правосуђа Србије да се смени генерални директор РТБ Бор Благоје Спасковски, јер је на локалној телевизији, како се наводи, оптужио судију Јасмину Исаков да незаконитим одлукама наноси штету и руши углед тог предузећа.

„Синдикат рудара Србије са својим целокупним чланством чврсто стоји уз иницијативу за смену Благоја Спасковског“, пише у саопштењу.

Наводи се и да очекују да Влада Србије и премијер најхитније смене Спасковског и да се „испита његов вишедеценијски директорски рад у Руднику Бакра Бор и Рударско-Топионичарском басену Бор“.

Смену Благоја Спасковског јуче је од Владе Србије затражио Синдикат правосуђа Србије, који је оценио да је генерални директор РТБ Бор „обмануо јавност“ када је у емисији Телевизије Бор „покушао да пребаци одговорност за своје незаконито пословање на судију Јасмину Исаков“.

Министарство привреде Србије је након тога саопштило да је план да се до краја године објави јавни позив за ангажовање професионалног менаџемента у компанији РТБ Бор. То министарство је подсетило да је Привредни суд у Зајечару 6. и 7 . јула 2016. године прихватио унапред припремљени план реорганизације за РТБ Бор Група.

„Овај план, поред начина измиривања обавеза између предузећа и повериоца, рокова отплате, измене рокова доспећа кредита и каматних стопа, отпис дугова и затезних камата, конверзију потртаживања у капитал државе, рационализацију броја запослених, предвиђа и увођење професионалног пословодства“, наводи се у саопштењу.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВИШЕ ОД 2700 лекара тражи њихову смену: Ко су све чланови Кризног штаба

5 (6) Влада је 13. марта 2020. године донела Закључак о образовању Кризног штаба за …

Уместо 350, сад 720 лекара захтева смену Kризног штаба

4.5 (2) Број потписника иницијативе Уједињени против ковида који траже оставку Kризног штаба за борбу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend