Синиша Мали „тежак“ преко 40 милиона евра а Агенција за борбу против корупције га проверава због 95.000 евра?!

0
(0)

Београд – Агенција за борбу против корупције проверава имовину и приходе градоначелника Београда Синише Малог због тврдњи његове бивше супруге да је 95.000 евра Агенцији лажно приказала као своје наследство.

Марија Мали је у интервјуу за KРИK у фебруару ове године испричала да јој је бивши супруг давао новац у кешу, а она га је потом уплаћивала на свој рачун и трошила на потребе породице. Тако је у року од три године настала разлика од 95 хиљада евра.

„Kада год сам задужила своју кредитну картицу, Синиша ми је дао новац којим сам отплатила задужење и тако се направила разлика у потрошњи у односу на моју зараду. Синиша и његов адвокат дошли су на идеју да прикажу да сам после смрти оца пронашла новац који сам потом користила за свакодневне потребе“, испричала је Марија Мали.

Мали супрузи никада није објаснио одакле је стизао новац. Она је у интервјуу за KРИK рекла да је под притиском у изјави за Агенцију за борбу против корупције лажно навела да је 95.000 евра наследила од оца.

Да би проверила ове тврдње Агенција се обратила Марији Мали, али и бројним институцијама – полицији, катастру, пословном регистру и пореској управи.

„Агенција је у фази прикупљања података и документације, након чега ће извршити свеобухватну анализу и донети одлуку о даљем поступању у предмету“, речено је новинарима KРИK-а у овој институцији.

Имовина градоначелника је под лупом и због тога што у извештају није навео податке о новцу за школарину за троје деце која износи 60.000 евра годишње. Током развода од супруге, Мали је на суду изјавио да школовање финансирају његови пријатељи из иностранства.

Сумња на прање новца

Агенција је први поступак провере покренула у октобру 2015, два дана пошто је KРИK објавио причу да је Мали, као директор две офшор фирме са Британских Девичанских Острва, купио 24 стана у Бугарској.

Током контроле откривен је низ сумњивих трансакција у вези са овим, али и фирмама у којима је Мали био менаџер или власник.

Банка у којој је Мали имао рачун посумњала је да би одређена транскација могла да буде прање новца, о чему је обавестила Агенцију. Реч је о послу из 2009. године – фирму коју му је отац поклонио Мали је десет дана касније продао својој офшор фирми за око пола милиона евра.

„Наведене трансакције… као што је банка навела, нису у складу са уобичајеном, односно очекиваном активношћу клијента“, наводи Агенција у извештају сачињеном након извршене контроле, као и да трансакције долазе са офшор територија за које „постоји висок географски ризик од прања новца“.

Агенција је извештај почетком августа 2016. послала тужилаштву. Он је и даље „на проверама“, речено је новинарима KРИK-а из Вишег јавног тужилаштва. Детаље из извештаја прочитајте у посебној причи.

Марија Мали је о својим сазнањима саслушана у тужилаштву, али није познато шта је рекла.

Бојана Павловић, Крик

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Издајника огрезлог у тешке облике криминала и треба прислушкивати! Даће Бог и да га хапсе због издаје, криминала и корупције!

4.2 (10) ПОКРЕНУТА је опсежна и детаљна истрага о томе ко је, по чијем налогу …

Државни вакцинатор Кон би сада да вакцинише преко три милиона Србаља, од ђутуре провизија 4.485.000 €

4 (5) Србија данас: Државни вакцинатор Предраг Кон би да вакцинише преко три милиона Србаља …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend