Насловна / Србија / ШИПТАРИ НЕЋЕ ИГРАТИ: Најављено спречавање учешћа репрезентације Косова на утакмици у Крагујевцу! (видео)

ШИПТАРИ НЕЋЕ ИГРАТИ: Најављено спречавање учешћа репрезентације Косова на утакмици у Крагујевцу! (видео)

Организатори недавног скупа у Београду поводом мартовског насиља, на коме су запаљене заставе Косова, ЕУ и СНС отворено захтевају од Рукометног Савеза Србије тако и од власти Републике Србије да не дозволе најављени квалификациони турнир у рукомету 23.03. – 25.03.2018 год у хали “Језеро” у Крагујевцу на коме ће учествовати репрезентација Косова. Како кажу неће дозволити кршења устава и позивају грађане да спрече најављен догађај.

Како кажу једна од учесница на турниру и репрезентација такозване Републике “Косова”, чиме се крши Устав Републике Србије, самим прихватањем да је угостите и омогућите њено такмичење. На тај начин се посредно признаје постојање, непостојеће државе, што је уједно и угрожавање територијалног интегритета Републике Србије, члан 182. и члан 183. (аутономне покрајне, појам, оснивање, територија и надлежности) Устава Републике Србије.


Како наводе у саопштењу на својој завничној Фејсбук групи неће дозволити кршење устава своје земље и уз већ најављене протесте поводом овог догађаја који су најавила многобројна удружења грађана и ветерана спречићемо најављену бруку у срцу Шумадије.

Позивамо све грађане Србије а посебно Крагујевчане да нам се придруже,изађу на улицу и стану у одбрану части Крагујевца,Шумадије,целокупног Српства. Само неколико дана након обележавања погрома на Косову и Метохији и дан пре обележавања годишњице бомбардовања Србија се овим чином баца на колена по ко зна који пут- каже Немања Петровић, један од организатора предходног скупа поводом мартовског насиља и поставља питање “да ли овако поштујемо своје настрадале и своје жртве?”

Приликом скорашњег скупа у Београду маса је скандирала “Шиптари у Крагујевцу неће играти”:

Извор: Дневна Газета

Актуелно

Космет: Западни криминал, лажни Муслимани и улица Чарлса Линтона

Од почетка окупације Космета, од када су Шиптарима њихови шефови наредили да промене имена улица, …

МАКЕДОНИЈА ТОНЕ СВЕ ДУБЉЕ: Заједно са ШИПТАРИМА славе бомбардовање СРБИЈЕ!

Северномакедонски премијер Зоран Заев и његови шиптарски партнери у влади из албанске партије ДУИ данас …

2 Коментара

  1. Величанствен скуп који даје наду за Србију

  2. Није шија него врат!!Нажалост изгледа да ће шиптаруше играти против нас у ковилову без публике застава химни и националних обележја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons