fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Шиптарима бесплатна вода, Србима суве славине

0
(0)

Директор Водовода „Ибар“ Владимир Ракић упозорио је данас да су северни део Косовске Митровице и Звечан због недостатка пијаће воде „пред хуманитарном катастрофом“.

„Пијаћом водом на овом подручју, од јуна 1999. године управљају Албанци из јужног дела града и они одлучују како ће, колико и коме воде дати“, навео је Ракић у саопштењу.

Директор Водовода је истакао да су фабрику воде која је у јужном делу града својим личним средствима изградили грађани Митровице и Звечана.

„У међувремену, вољом оних који су о томе одлучивали, грађани Вучитрна и Србице добили су воду из фабрике за коју нису платили ни цента. Од јуна 1999. године и доласка међународних снага, на наш систем водоснабдевања су без икаквог проширења прикључивана села општина Вучитрн и Србица, па је капацитет фабрике постао недовољан“, навео је Ракић.

Додао је да у воду из фабрике којој Срби немају приступа, Албанци задужени за дистрибуцију, усмерили корисницима на југу, а Србима се може дати мало пошто се задовоље Албанци на југу града.

„Управо је таква ситуација и Срби имају воду од сат до шест сати дневно. Срећни су они који имају воду шест сати. Представници Европе немо посматрају малтретирање српског живља и иживљавање над њим ускраћивањем универзалног права човека, права на пијаћу воду“, навео је Ракић и позвао ЕУ и међународну заједницу да спрече „такво малтретирање Срба“.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зар ви Господине Борел немате много паметнија посла у Каталонији?

0 (0) Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борел изјавио је …

За прву деоницу 200 милиона евра: Градња ауто-пута Ниш-Приштина креће на лето

1 (1) Београд — Радови на изградњи прве деонице ауто-пута Ниш – Приштина почеће у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *