Шиптарима бесплатна вода, Србима суве славине

Шиптарима бесплатна вода, Србима суве славине

Директор Водовода “Ибар” Владимир Ракић упозорио је данас да су северни део Косовске Митровице и Звечан због недостатка пијаће воде “пред хуманитарном катастрофом”.

“Пијаћом водом на овом подручју, од јуна 1999. године управљају Албанци из јужног дела града и они одлучују како ће, колико и коме воде дати”, навео је Ракић у саопштењу.

Директор Водовода је истакао да су фабрику воде која је у јужном делу града својим личним средствима изградили грађани Митровице и Звечана.

“У међувремену, вољом оних који су о томе одлучивали, грађани Вучитрна и Србице добили су воду из фабрике за коју нису платили ни цента. Од јуна 1999. године и доласка међународних снага, на наш систем водоснабдевања су без икаквог проширења прикључивана села општина Вучитрн и Србица, па је капацитет фабрике постао недовољан”, навео је Ракић.

Додао је да у воду из фабрике којој Срби немају приступа, Албанци задужени за дистрибуцију, усмерили корисницима на југу, а Србима се може дати мало пошто се задовоље Албанци на југу града.

“Управо је таква ситуација и Срби имају воду од сат до шест сати дневно. Срећни су они који имају воду шест сати. Представници Европе немо посматрају малтретирање српског живља и иживљавање над њим ускраћивањем универзалног права човека, права на пијаћу воду”, навео је Ракић и позвао ЕУ и међународну заједницу да спрече “такво малтретирање Срба”.

 

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићева издајничка фукара наставља да разбија српску државу и уништава српски народ

Вучићева издајничка фукара наставља да разбија српску државу и уништава српски народ

Српска листа донела је данас одлуку да учествује на сутрашњим локалним изборима на Косову и …

Лов на Србе је европска вредност

Лов на Србе је европска вредност

Данас, 13. октобра 2021 године, вест са Kосова и Метохије: Падају Срби под бојевом муницијом: …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *