Насловна / Србија / Шиптарски каратисти у Новом Саду на шампионату Европе

Шиптарски каратисти у Новом Саду на шампионату Европе

Београд – Приближава се почетак Европског шампионата за сениоре у каратеу. Челници карате савеза Србије, домаћини првенства, кажу да су припреме у току и да ће све бити спремно до самог првенства, пише РТК.

Славољуб Пипер, председник карате савеза Србије није хтео да коментарише евентуално учешће косовских спортиста на шампионату Европе у каратеу за сениоре које ће се одржати од 9. до 13. маја у Новом Саду.

„Нисам уопште у том правцу размишљао. Карате федерација Србије је заокупљена организацијом европског шампионата и труди се да све уради на најбољи могући начин као што смо и урадили 2010. године када је било светско првенство. А ко ће да дође на шампионат то није тема нашег интересовања. Искрено ни ја у овом тренутку не знам које ће друге земље бити присутне“, рекао је између осталог Славољуб Пипер, наводи се на РТК.

„Косово је члан европске и светске федерације, најбољи каратисти Косова, њих 13-оро учествоваће на овом шампионату“, рекао је генерални секретар карате федерације Косова Назим Гаши.

„Косовски карате савез доћи ће на првенство у комплетном саставу са својим спортистима, званичницима, судијама, селектором и тренерима, као што би иначе отишао на било које друго, локално, европско или међународно такмичење“, преноси РТК.

Да подсетимо, Србија је недавно у два наврата одустала од такмичења на којима је требало да учествују и представници Косова, прво је забрањена квалификациона утакмица за СП за јуниорке у рукомету, потом је џудо савез одлучио да повуче своје такмичаре са надметања у Сарајеву.

Данас.рс

Актуелно

Маја Павловић већ 6 дана штрајкује глађу – НИKО ОД НАДЛЕЖНИХ СЕ НЕ ОГЛАШАВА

Власница и директорка ТВ Kанал 9 из Новог Сада Маја Павловић већ шест дана штрајкује …

Тирана: Црна Гора и „Косово“ потписали „план билатералне сарадње у области одбране“

Црна Гора и такозвана држава Косово потписали су план билатералне сарадње у области одбране. Овај …

2 Коментара

  1. A u kom si pravcu razmišljao pametnjakoviću, da prodaš Srbiju za šaku dolara !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *