Систем за издавање личних докумената МУП-а прско као звечка, народ данима чека на пасоше!
фото: Н1

Систем за издавање личних докумената МУП-а прско као звечка, народ данима чека на пасоше!

Београд — Гужве и редови за пасоше су већ данима огромне, а чека се и по неколико дана. Огласио се МУП.

Пријава за издавање документа врши се преко портала е-Управа, али многи покушавају да убрзају тај процес, долазећи лично без заказивања. Један од грађана Новог Сада, који каже да мора хитно да путује, покушава већ неколико дана да добије пасош, али ни овог јутра није дошао на ред, наводи РТС.

„Од 4 ујутру сам овде. Пре мене је било десет људи, шта да вам кажем, мало сам у неверици“, наводи он за јавни сервис, додајући да је акценат на онлајн пријави, али да су термини за издавања докумената резервисани и да се чека и по месец дана.

У међувремену огласио се и МУП, који је у саопштењу прослеђеном медијима навео да је у првој половини овог месеца у односу на исти период 2019. године, пре избијања пандемије корона вируса, број захтева за издавање личних докумената, пасоша и личних карти грађана већи за 40 одсто.

„Од почетка месеца у свим полицијским управама и станицама у Србији дневно се подноси у просеку око 10.000 захтева, а осим тога свакодневно око 8.500 грађана дође у полицијску станицу да подигне лична документа, пасоше и личне карте“, наводе из МУПа па додају: „Само током понедељка издат је рекордни број личних докумената, 9.139 пасоша и 3.164 личних карата.“

„Да бисмо унапредили рад и убрзали процес, а тиме и грађанима омогућили да ефикасније дођу до личних докумената, повећан је број шалтера са 390 на 480, а у најоптерећенијим полицијским станицама продужено је и радно време“, саопштено је из МУП-а.

Напомиње се и да услед епидемиолошке ситуације, велики број грађана није правовремено продужио или заменио лична документа, због чега је ове године знатно повећан број захтева.

„Министарство унутрашњих послова предузело је све мере како би ефикасно одговорило на повећане захтеве грађана и позива их да на време провере важност својих путних исправа и личних докумената и правовремено поднесу захтев за издавање нових, не чекајући задњи тренутак, пред истек документа, да то учине“, стоји у саопштењу.

Б92

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Председнички, парламентарни и београдски избори у априлу 2022. године

Председнички, парламентарни и београдски избори у априлу 2022. године

Редовни председнички и београдски као и ванредни парламентарни избори биће одржани у априлу наредне године, …

НАПРЕДЊАЦИ УСВОЈИЛИ: Почиње насељавање миграната у општини Велико Градиште

НАПРЕДЊАЦИ УСВОЈИЛИ: Почиње насељавање миграната у општини Велико Градиште

Почетком прошле године, упозоравали смо јавност да држава Србија планира да на територији општине Великог …

Један коментар

  1. Где је наша дигитална принцезица?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *