Славиша Ристић: Зашто у плану за запошљавање Министарства здравља нема ни једне институције са територије КиМ?

0
(0)

Поштовани народни посланици моје питање се упућује Александру Вучићу и Златибору Лончару. Као што знате, недавно је влада Србије усвојила кадровски план министарства здравља који подразумева запошљавање преко две хиљаде запослених. Чули смо и министра Лончара који је рекао да се први пут у новијој историји дешава да се сектор здравства посматра не као плен већ као нешто што се мора унапредити.

Могли смо да видимо на сајту министарства о којим се здравственим установама широм Србије ради, које ће расписати конкурс и искористи ту могућност. Између осталог, Клинички центар Војводине, општа болница Суботице, па све до Новог Пазара. Каже се широм Србије, а на списку нема ни једне здравствене установе са територије КиМ. Да ли се по аршинима Вучића и владе Србије КиМ не налази на територији Србије? Морам да кажем да је из Здравственог центра у Косовској Митровици у последњих неколико гододина преко 30 лекара је отишло у пензију, а на њихово место нико није примљен. Многи млађи лекари који су добили специјализације нису у могућности да оду на усавршавање јер на њиховим местима нема ко да ради у домовима здравља и установама на КиМ.
Вучић је током предизборне кампање говорио о великим и бројним инвестицијама у оквиру здравства широм Србије. Ни на том списку нема здравствених установа са простора КиМ. Очито је да се влада, мимо устава, одриче здравстевеног система на простору КиМ, који по Бриселском ултиматуму до краја 2018. године треба да се интегрише у ткз. систем самопроглашених власти у Приштини.

Морам да истакнем да су током ових избора Срби са КиМ позивани да гласају масовно за Вучића и ову владу, а никако за представнике ДОС-овске власти јер су они наводно издали Косово и нанели му највише зла. А за време управе те ткз. ДОС-овске власти изграђене су Дечија клиника у Косовској Митровици, Дом здравља у Штрпцу, Инфективно одељење у Косовској Митровици, Дом здравља у Прилужју, Одељење за нефрологију и дијализу у Косовској Митровици. Реконструисан је Дом здравља и интернистички блок у Косовској Митровици, набаљен савремени скенер итд. Оно што је најбитније, та претнодна власт није за ове инвестиција тражила никакву дозволу ни од ЕУ ни од Ангеле Меркел.

А морам зарад истине да кажем и да је чињеница да је уочи послењих парламентарних избора 2016. године Вучић отворио породилиште у Пасјанима у оптштини Гњилане. То је истина али српској јавности није рекао да то породилиште није финансирао ни он ни влада Србије већ самопроглашене институције у Приштини.

НСПМ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лајчак, поздравио те Драгче у име Србије и понудио ти договор сад одмах, далеко је пролеће (видео)

5 (1) Специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчк долази у посету Приштини, па Београду одмах након …

Миломир Степић: Црква и Војска да буду резолутније поводом КиМ! Кад ће ако неће сад?!

5 (2) * Ширењем дефетизма и безнађа пасионарност се (међу Србима) систематски сузбија, а народна …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend