Словенија уцењује и БиХ?

Словенија уцењује и БиХ?

0
(0)

Љубљана — Словенија је спремна на све да би избегла плаћање по основу 1,2 милијарде КМ дуга старим штедишама „Љубљанске банке“, тврди словеначки адвокат.

Влада Словеније је спремна чак и на то да покуша да уценити БиХ како би одустала од потраживања на име старе девизне штедње, тврди словеначки адвокат Франц Буцик који заступа штедише из БиХ у овој земљи.

Према његовим речима, потези које Влада Словеније предузима у случају Хрватске могли би се десити и БиХ, а односе се на дуговања босанско-херцеговачких фирми Љубљанској банци, ако их уопште и има. 

„Ово што Словенија и министар спољних послова Карл Ерјавец раде, није никоме јасно у Словенији. Уместо да плате дуг, они скрећу пажњу са стварног проблема, уцјењујући државе којима се дугује. То нема нигде на свету, а тако ће сигурно покушати уценити и БиХ“, рекао је Буцик. 

Он тврди да тако нешто није могуће, јер БиХ нема дугова, нити репова према Словенији, наводећи да су то, пре свега, „приватни проблеми“ две државе. 

„Уосталом, Брисел више неће толерисати то што Словенија ради. Они су добро упознати са проблемом Љубљанске банке. Неће дозволити никакве уцјене, нити преваре. Већ смо поднели тужбу због малверзација које трају 20 година. Држава је главни кривац што дуг никада није исплаћен“, рекао је Буцик. 

Министар спољних послова Словеније Карл Ерјавец најавио је раније да ће Словенија блокирати улазак Хрватске у ЕУ ако Загреб не одустане од потраживања новца за девизне штедише Љубљанске банке.

 

СЕЕБИЗ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВАКЦИНИСАНИ од Свињског грипа 2009 год. још чекају одштету због нарушеног здравља!

ВАКЦИНИСАНИ од Свињског грипа 2009 год. још чекају одштету због нарушеног здравља!

4.9 (10) Једанаест година након вакцинације од Свињског грипа (Тадић на савет др Кона потрошио …

Проф др Бранимир Несторовић: План је да нас уведу у виртуелни свет (видео)

Проф др Бранимир Несторовић: План је да нас уведу у виртуелни свет (видео)

4.6 (29) Проф др Бранимир Несторовић о пландемији кинеског корона вируса и последицама.   PLAN …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend