СНП НАШИ – Тражимо забрану комунистичких симбола и обележја!

3.3
(7)

СНП “Наши” захтева од Владе Србије да се донесе “Закон о забрани манифестација комунистичких организација и удружења и забрани употреба комунистичких симбола и обележја.

Подсећамо да су након рата вршене ликвидације на десетине хиљада грађана и које нису рађене „на реч“ или из анархичне освете, како то често покушава да се прикаже, већ по детаљном плану који је подразумевао квоте и стриктну методологију с прецизном евиденцијом.

Ово доказују књиге стрељаних по окрузима и спискови за свако село у Србији, које су радили органи Озне.

За ове злочине нико до сада није одговарао, а у Србији се и даље налази на стотине гробница са хиљадама људи који су страдали од комунистичког терора, укључујући и свештенство и монаштво СПЦ.

СНП “Наши” захтева усвајање закона кроз који би се стало на пут величању и пропагирању  тоталитарне комунистичке идеологије која је усмртила десетине хиљада Срба.

ПРЕДЛОГ ЗАКОНА

Овим законом уређује се забрана манифестација, истицање симбола или обележја или било каквог другог деловања комунистичких и неокомунистичких  удружења, којима се на било који начин повређују уставна права или слободе грађана и прописују санкције за повреду овог закона.

Члан 2

Забрањују се манифестације, истицање симбола или обележја или било какво друго деловање припадника и присталица комунистичких и неокомунистичких организација и удружења којима се пропагирају идеје и делатности таквих организација и удружења.

Уколико надлежни орган утврди да регистрована организација или удружење поступају супротно одредби става 1. овог члана, покренуће поступак за брисање из регистра, у складу са законом.

Члан 3

Забрањује се производња, умножавање, складиштење, презентација, величање или на било који други начин ширење пропагандног материјала, симбола или обележја којима се изазива, подстиче или шири мржња или нетрпељивост према слободним опредељењима грађана, расна, национална, или верска мржња или нетрпељивост, пропагирају или оправдавају комунистичке идеје и организације или се на други начин угрожава правни поредак.

Члан 4

Забрањује се производња, умножавање, складиштење, презентација, ширење или на било који други начин употреба симбола којима се пропагирају или оправдавају идеје, радње или поступци лица за које су та лица осуђена за ратне злочине.

Члан 5

Манифестацијом, истицањем симбола или обележја или било каквим другим деловањем припадника или присталица комунистичких организација и удружења сматра се сваки организовани или спонтани јавни наступ на којем се изазива, подстиче или шири мржња или нетрпељивост према припадницима било којег народа, националне мањине, цркве или верске заједнице.

Члан 6

Изазивањем, подстицањем и ширењем мржње или нетрпељивости у смислу члана 3. овог закона сматра се чињење доступним јавности симбола, обележја или пропагандног материјала који садрже комунистичка обележја преко рачунарских система.

Пропагандним материјалом, симболима и обележјима из става 1. овог члана сматрају се нарочито: заставе, значке, ознаке, цртежи, графити, амблеми, фонографски записи, музички састави, фотографије, пароле, униформе, или делови униформи.

Комунистичким организацијама или удружењима из члана 2. овог закона сматрају се оне организације или удружења које у својим статутарним или програмским документима афирмишу или шире комунистичке идеје и поступке.

Информативна служба

СНП “Наши”

србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Василић: Телеком Србија воде у предстечајни поступак

4.6 (11) елеком тврди да као акционарско друштво, чији капитал је подељен на акције, није …

Адвокати одржали протест испред зграде Владе: Држава крши законе, на децу су послали коњицу и хамере

5 (11) Поништити фалсификоване изборе одржане 21. јуна; Адвокатска комора: Нисмо организатор скупа Адвокати су …

9 Коментара

 1. Немам намеру ни да браним ни да нападам комунистичке групе данас. Али ово што је предложено је којештарија.
  У Србији је од 1945 до данас, дакле 74 године, на снази давање борачких пензија учесницима рата на страни Титових партизана. Дакле, апсолутно је правно и логички неодрживо, да држава која све време, па и данас признаје јавно партизанску борбу и борце, и исплаћује им и дан данас пензије, који су се сви борили са партизанским/комунистичким обележјима, та иста обележја забрањује.
  Ја не браним комунисте, али тако нешто, без смисла и резона,само идиот може да предложи.

  • Доктор са Чубуре

   Као допуну вашем коментару, видим још један разлог. Чак и да смо сви потпуно сагласни да је комунизам био лош по Србе (лично мислим да јесте), симболе не треба уклањати. Нека нас подсећају на наше историјске грешке. И онако смо изразито склони да изнова и изнова понављамо разред и вртимо се у зачараном кругу.

  • Tacno, ali nisu samo isplacivane penzije Partizanskim borcima nego i solunskim borcima. I kako ce da slave dan pobede a da zabranjuju simbole te pobedr

 2. ama bree, nemojte onon sterilnom brdjaninu i dzabolebarosu, maricu otimati leba; naucila svinja rovati po govnima pa nece imati o cemu skrabati po artiji, ili upadati ljudima u rec da ne kazu sto su naumili, mada vidim posto najzad advokat jednom priblesavom baliji, kad nije imao uspeha u razbojnika, pa ce i dalje ziveti od dzabaluka, i na dalje knjige gomilati da neupuceni pomisle da je uceni, a vesela mu drugarica ,,sestra,, nema gde se ispruziti pa odmoriti, jerbo ko sto reko karaguz sterilni seks sa zenama ne voli, pa joj i u krevet kese sa knjigama poslago.
  za njega je pepein jedna cestita krvatica koja ga ume upozoriti i poslati gde mu je mesto, a on zacuti i povremeno pocne groktati pa njusku zatvori, kad je sretnem moram joj reci da kad s njim posla ima nosi klip kukuruza.

 3. Ћирилица је наше писмо и не схватам како неко може да коментарише на Србском порталу који пише на ћирилици латиницом. Ало мајмуни само навијајјте за звезду и партизан стоко глупа робови. ДОЛЕ ПЕНТАГРАМ ДОЛЕ КОМУНИСТИ ЖИВЕЛА СЛОБОДА ЖИВЕЛА СРБИЈА!

  • pomoz Bog rodjace, nemam sucim cirilicom pisati, al znam dusmaninu majke mile jebari i u tri lepe picke materine ga poslati.
   valja i latinicu znati pa se medj izdaicama, nato fasistima i bosanskim ustasama orjentisati, a o komunistima, partizanu i pentagramima delim tvoje misljenje.
   monsanto pravi otrove a prvi partizan uzice metkove, pa nedo ti Bog da se sretnemo, jebo bi ti i seme i pleme indijansko i majmunsko, al sto ja ne uradim drugi ce.

  • maricu magarce i pedofile, ti li si, znam da ime srbobran ima ovdasnji cenzor, i kako sudim tvoj veliki prijatelj, jebite se oba, kad se sretnemo reci cu ti ko sam, a sve receno ostaje nepromenjeno, magarac si bio i ostaso.

   • Ништа те не разумем шта си написао.То је неко туђе писмо и не знам га баш добро читати. Немам мржње према теби али се чудим кад си тако велики патриота што не пишеш на ћирилици. Поздрав и свако добро ти желим.

 4. Да ли забрањујете и књиге и филмове?
  Споменици совјетским војницима?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *