СНС на локалу по познатом обрасцу „убеђује“ грађане

СНС на локалу по познатом обрасцу „убеђује“ грађане

Функционерска кампања, страначки „оперативци“ из других градова који од куће до куће скупљају „капиларне гласове“ за СНС уз прављење спискова, те „фиктивне“ листе које учествују на изборима, ствари су које одликују атмосферу у општини Медвеђа, у којој ће грађани у недељу, 8. септембра, бирати локално руководство.

У Медвеђу је осим бројних министара јуче дошао и председник СНС Александар Вучић који је у локалној кампањи одржао митинг.

Његош Драговић, оснивач Покрета за развој Медвеђе, каже да је у том месту створена „референдумска атмосфера“ и да су сви у служби подршке Александру Вучићу. Он тврди да су листе које ће, поред СНС-а, учествовати на изборима осмог септембра, заправо фиктивне.

– Листа Српска десница, која није ни постојала до пре месец дана, добила је чак и канцеларију у згради у којој су просторије намењене само онима који су већ били део претходног скупштинског сазива. Грађани наше општине нису задовољни оваквом атмосфером – указује Драговић.

Он за наш лист каже да „пропагандисти СНС-а“, како их назива, иду од куће до куће у Медвеђи и бележе оне који не желе да гласају за СНС, како би могли да врше притисак на њих.

Према његовим речима, многобројни функционери који су у последње време прошли кроз Медвеђу, својим обећањима су покушали да код људи створе утисак да долази време благостања. Драговић запажа да је интересантно да за две године у Медвеђу није дошао нико, док је у последњих годину дана то место посетило 15 функционера.

Новоформирана грађанска опција Покрет за развој Медвеђе раније је саопштила да се избори у том месту морају бојкотовати јер грађани немају могућност да изаберу програм и предлажу решење политичке кризе која ће уследити након њиховог одржавања осмог септембра. У истом саопштењу Покрет је такође упозорио на функционерску кампању.

Зоран Јовановић, који је био одборник Двери у два мандата у Скупштини општине Медвеђа, наводи да је локалном одбору СНС-а наложено да скупи 1.000 људи за митинг Александра Вучића који се одржавао јуче, у општини која једва да има нешто више од 3.000 становника.

Према његовим сазнањима, планирано је да неколико хиљада људи дође са стране да поздрави лидера СНС у тамошњој хали спортова. Јовановић, попут нашег претходног саговорника, истиче да су за кратак период кроз Медвеђу прошле „делегације и делегације“ из Београда.

– Четири године овде нико није дошао. Баш нико. Нити је ишта урађено. Ниједно радно место није отворено, ниједан пут није направљен. Сада је почело нешто да се ради, јер очигледно избори не могу да се добију тек тако. Они су успели да „разјуре“ опозицију, људи добијају отказе, избацују их из канцеларија – прича Јовановић и додаје да тамошња власт на локалу ради све као и у остатку Србије, али је у Медвеђи то много израженије, због тога што је реч о малом месту.

Он указује да више од месец дана у Медвеђи борави око 50 људи, који су дошли из Пожаревца, Алексинца, Kостолца и Kосјерића, који на терену, са списковима у рукама, иду од села до села и прикупљају такозване „сигурне гласове“ за СНС.

СЗС: Бојкот избора у Медвеђи једино нормално решење

Савез за Србију неће излазити на локалне изборе за Скупштину општине Медвеђа заказане за 8. септембар, с обзиром на то да не постоје никакви услови за одржавање фер избора – саопштио је СЗС.

Савез је позвао грађане Медвеђе да бојкотују изборе, јер је, како стоји у саопштењу, степен нерегуларности у спровођењу изборног процеса и притисак на грађане већи него што је био на локалним изборима у Лучанима.

– Под оваквом криминализацијом избора од стране власти, бојкот је једино нормално решење – поручио је СЗС у саопштењу.

Пише: М. Д. Миљковић, Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ШОК ВИДЕО! У Краљеву неко унапред гласао за читаве породице, председник комисије потписивао бираче (видео)

ШОК ВИДЕО! У Краљеву неко унапред гласао за читаве породице, председник комисије потписивао бираче (видео)

Удружење “Староседеоци Kраљева” објавило је снимак са бирачког места у ОШ ИВ Kраљевачки батаљон у …

Заветници позивају на протест испред РИК-а јер је Вучић БРУТАЛНО ПОКРАО референдум!

Заветници позивају на протест испред РИК-а јер је Вучић БРУТАЛНО ПОКРАО референдум!

Позивамо вас на протест испред РИК-а сутра у 18.00 часова (улица Краља Милана 14). Одбрана …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *