fbpx

Сузана Трнинић добила отказ на Првој телевизији

3.7
(10)

Прва српска телевизија отказала је крајем августа уговор са Сузаном Трнинић, новинарком те куће, сазнаје Цензоловка.

Трнинић је потврдила у изјави за Цензоловку да више не ради на Првој, уз коментар да је решењем о отказивању уговора „та прича сад и званично завршена“.

„Овакав крај сигурно није изненађење за било кога, па ни за мене“, истиче једна од ауторки култног Kажипрста на почившој Б92.

Једно од заштитних лица некадашње Б92, најбоља новинарка у 2012. по избору магазина Статус, с репутацијом новинарке која саговорницима поставља оштра али права питања, није могла да прихвати место – веб новинара

Формално-правно, Прва није имала куд: на ново радно место, које јој је понуђено након укидања емисије Одговор, Сузана Трнинић, како стоји у образложењу од 29. августа, није долазила.

Трнинић, једно од заштитних лица некадашње Б92, најбоља новинарка у 2012. по избору колега у анкети магазина Статус, с репутацијом новинарке која саговорницима поставља оштра али права питања, и дугогодишњи извештач из Скупштине Србије, није, каже нам, после свега могла да прихвати понуђено јој место – веб новинара.

До те понуде дошло је након што јој је, како напомиње, без образложења укинута емисије Одговор. Због те емисије је, додаје Трнинић, и прешла са Б92 на Прву.

„Мислим да је врло јасно каква је нова уређивачка политика Прве и да нема разлога да било ко буде изненађен зашто за мене ту више нема места“, наводи Сузана Трнинић, која је, у каријери дугој 23 године, 17 година провела на Радију и Телевизији Б92, одакле је почетком 2018. прешла на сестринску Прву телевизију, које су у рукама истог власника.

Прву телевизију и ТВ О2 купио је у децембру прошле године за 180 милиона евра Срђан Миловановић, бивши власник кабловског оператера Kоперникус и брат повереника СНС за Ниш Звездана Миловановића.

На тој телевизији је од јануара до јуна прошле године била аутор емисије Одговор.

До објављивања овог текста ПР служба Прве српске телевизије није одговорила на питања Цензоловке.

Цензоловка

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Никиту Михалкова цензурисала главна руска државна телевизија

3 (2) Емисијом коју је државна телевизија одбила да емитује у репризном термину Никита Михалков …

Смедерево: Скоро 400 радника Фабрике каблова ПКЦ добило отказе преко СМС-а

5 (4) Отпуштени радници фабрике каблова ПКЦ у Смедереву тужиће агенцију за привремено запошљавање „Тренквалдер“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *