Шојгу објавио да ће Русија због NATO до краја 2016. формирати још три дивизије

0
(0)

Две ће бити формиране у Западном војном округу, а једна – у Јужном. Једна од две нове „западне дивизије“ биће дислоцирана у Смоленској, а друга у Вороњешкој области. „Јужна дивизија“ биће мотострељачка, а седиште ће јој бити у Ростовској области која се граничи са Украјином. Имаће – као и обе „западне“ – око 10.000 војника и официра

МИНИСТАР одбране Русије – генерал армије Сергеј Шојгу – објавио је да ће његова земља формирати три нове дивизије „ради парирања концентрацији војне моћи NATO“.

Овај потез се може сматрати очекиваним и најављеним, а Шојгу га је додатно објаснио овако:

„Министарство одбране РФ предузима цео низ мера чији циљ је парирање гомилању снага NATO у непосредној близини граница Русије. До краја ове године ћемо формирати две дивизије у Западном војном округу, а једну у Јужном војном округу“.

Шојгу је нагласио да се на местима одабраним за сталну дислокацију нових дивизија већ граде касарне, вежбалишта, складишта и „све остало што је потребно.“ А гради се по систему „готових модула“ који омогућава да се и велики објекти саграде за 3-4 недеље. А ако дивизија буде трајно премештана на друго место – све све може још брже демонтирати и опет поставити на том другом месту. Заједно са комплетном инфраструктуром.

Начелник руског Генералштаба, генерал армије Валериј Герасимов, открио је да ће једна од две нове „западне дивизије“ бити дислоцирана у Смоленској, а друга у Вороњешкој области. Управо оне ће бити бит „носећи стубови“ 20-те армије.

„Јужна дивизија“ биће мотострељачка, а седиште ће јој бити у Ростовској области која се граничи са Украјином. Имаће – као и обе „западне“ – око 10.000 војника и официра.

Шојгу је у јануару изјавио да ће на територији Западног војног округа бити формиране три нове дивизије.

Почетком 2016-те у Москви је објављено да је почело формирање Прве тенковске дивизије и да је за њеног команданта постављен генерал-мајор Александар Чајко.

Зна се и да ће та дивизија за почетак располагати тенковима Т-72Б3 и Т-80 пешадијским борбеним возилима БМП-3.

Руски Генералштаб је већ објавио да ће та дивизија прва добити „оклопну технику нове генерације“ – тенкове „Армата“ и оклопна борбена возила „Курганец“.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НЕЧУВЕН СKАНДАЛ: Kанада одбија да изручи Русији нацисту који је убио 27.000 људи током Другог светског рата

4.9 (7) У Kанади је откривен бивши нациста Хелмут Оберлендер кога је Истражни комитет Русије …

Србија са новом снагом на енергетској мапи Европе – потекао руски гас

5 (5) Проласком „Турског тока“ кроз Србију наша земља уживаће у бројним повластицама, пре свега, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend