Шојгу позвао руску армију да се припрема за негативни сценарио

Шојгу позвао руску армију да се припрема за негативни сценарио

ВОЈНИЦИ Русије и Киргизије због повлачења међународних снага из Авганистана треба да буду спремни за одбијање свих претњи систему колективне безбедности Организације за колективну безбедност (ОДКБ) у региону, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

„Сарадњу са Републиком Киргистан у војној области сматрамо приоритетом. Наша сарадња је значајан фактор очувања стабилности у централноазијском региону“ – нагласио је руски министар на радном састанку са киргиским колегом Абибилом Кудајбердијевом, који је одржан у оквиру међународног војно-техничког форума „Армија 2015“.

„Оружане снаге наших земаља треба да буду спремне за сваку варијанту развоја ситуације, укључујући негативну“ – додао је Шојгу.

За то је, појаснио је он, потребно повећавати борбене могућности руске војне базе и киргиске армије. Између осталог, напоменуо је министар, „закључени су уговори о предаји киргиској страни модерног руског наоружања и технике, већ се врше њихове испоруке“.

Осим тога, у високошколским установама Министарства одбране РФ бесплатно се обучавају кадрови за армију Киргизије.

„У овом тренутку обуку похађа 316 будућих официра, у 2015. години спремни смо да примимо на обуку више од 150 људи“ – прецизирао је Шојгу.

Он је изразио уверење ће ти напори „омогућити да створимо поуздани одбрамбени потенцијал способан да се супротстави изазовима и претњама безбедности наших држава“.

Министар одбране Киргизије је истакао да се билатерална сарадња војних министарстава Киргизије и Русије „развија веома успешно“ и изразио уверење да ће у будућности „само јачати

 

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Завршени руско-амерички преговори у Женеви, трајали скоро осам часова

Завршени руско-амерички преговори у Женеви, трајали скоро осам часова

Руско-амерички преговори о безбедносним гаранцијама завршени су у Женеви. Преговори су трајали скоро осам сати. …

Немири у Казахстану - Коначан обрачун садашњег са бившим председником Назарбајевом

Немири у Казахстану – Коначан обрачун садашњег са бившим председником Назарбајевом

Иако је 2019. први председник Казахстана Нурсултан Назарбајев након тродеценијске владавине препустио председнички положај Касиму-Жомарту …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *